Forskjellen mellom Google Ads-klikk og økter, brukere, innganger, sidevisninger og unike sidevisninger i Analytics

Du kan lett komme til å feiltolke data i Analytics-kontoen din, ettersom ulike rapporter operer med en rekke termer som ligner hverandre. I denne artikkelen ser vi nærmere på termene som oftest fører til spørsmål.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Klikk kontra økter

Det er en vesentlig forskjell mellom klikk (f.eks. i Google Ads-rapportene dine) og økter (f.eks. i Målgrupperapportene dine). I Klikk-kolonnen i rapportene dine kan du se hvor mange ganger annonsene dine ble klikket på av brukere. I Økter-kolonnen kan du se antallet unike økter som er startet av brukerne dine. Det er flere årsaker til at disse to verdiene kanskje ikke alltid samsvarer:

• En bruker kan ha klikket flere ganger på annonsen din. Når én person klikker på én annonse flere ganger i løpet av samme økt, registreres det flere klikk i Google Ads, mens de individuelle sidevisningene telles som én økt i Analytics. Slik atferd utvises gjerne av brukere som sammenligner priser.
  • En bruker kan klikke på en annonse i én økt, for så, i en annen økt, å returnere direkte til nettstedet via et bokmerke. Henvisningsinformasjonen fra den opprinnelige økten blir da lagret, slik at det ene klikket resulterer i flere økter.
  • En bruker kan klikke på annonsen din, men forhindre at siden lastes helt inn ved å gå til en annen side eller klikke på Stopp-knappen i nettleseren. I dette tilfellet kan ikke Analytics-sporingskoden bli kjørt og få sendt sporingsdata til Google-tjenerne. Google Ads registrerer imidlertid fortsatt et klikk.
  • For å sikre en mest mulig nøyaktig fakturering filtrerer Google Ads automatisk ut ugyldige klikk fra rapportene dine. I Analytics blir imidlertid disse klikkene rapportert som økter på nettstedet ditt, slik at samtlige trafikkdata blir vist.

Finn ut mer om forskjellene mellom klikk og økter.

Klikk kontra brukere

Det er en vesentlig forskjell mellom klikk (f.eks. i Google Ads-rapporter) og brukere (f.eks. i Målgruppe-rapporter). I Klikk-kolonnen i Google Ads-rapportene dine ser du hvor mange ganger brukerne har klikket på annonsene dine. I Brukere-kolonnen er du antall unike (ikke-dupliserte) brukere som har klikket på annonsene dine. Det er flere årsaker til at disse to verdiene kanskje ikke alltid samsvarer:

• En bruker kan ha klikket flere ganger på annonsen din. Når én person klikker på én annonse flere ganger i løpet av samme økt, registreres det flere klikk i Google Ads, mens Analytics teller én enkelt bruker. Slik atferd utvises gjerne av brukere som sammenligner priser.
  • En bruker kan klikke på annonsen din, men forhindre at siden lastes helt inn ved å gå til en annen side eller klikke på Stopp-knappen i nettleseren. I dette tilfellet klarer ikke Analytics-sporingskoden å utføre og sende sporingsdata til Googles tjenere, og dermed telles ikke brukeren. Google Ads registrerer imidlertid fortsatt et klikk.
  • For å sikre en mest mulig nøyaktig fakturering filtrerer Google Ads automatisk ut ugyldige klikk fra rapportene dine. Analytics rapporterer likevel brukerne som klikket på annonser, for å vise hele settet med trafikkdata.

Økter kontra brukere

I Analytics måles både økter og brukere i kontoen din. Økter representerer antallet enkeltøkter brukerne på nettstedet ditt har startet. Hvis en bruker er inaktiv på nettstedet i 30 minutter eller mer, blir eventuell ny aktivitet knyttet til en ny økt. Brukere som forlater nettstedet ditt og kommer tilbake i løpet av 30 minutter, blir regnet som en del av den opprinnelige økten.

Den første økten til en bruker i en gitt datoperiode regnes som en ekstra økt og en ekstra bruker. Hvis samme bruker gjennomfører flere økter i løpet av tidsperioden som er valgt, blir dette medregnet som tilleggsøkter, men det registreres ikke flere brukere.

Økter kontra innganger

Antallet økter økes ved første treff i en økt, mens antallet innganger økes ved øktens første sidevisning. Hvis det første treffet i økten ikke er en sidevisning, kan det hende du ser en forskjell mellom antallet økter og antallet innganger.

Sidevisninger kontra unike sidevisninger

En sidevisning er definert som en visning av en side på nettstedet ditt som spores av sporingskoden i Analytics. Hvis en bruker laster inn siden på nytt etter å ha kommet til siden, blir dette regnet som en ekstra sidevisning. Hvis en bruker navigerer til en annen side og deretter går tilbake til den opprinnelige siden, blir enda en sidevisning registrert.

En unik sidevisning, som du kan se i Innholdsoversikt-rapporten, består av sidevisningene som genereres av samme bruker i samme økt. En unik sidevisning utgjør antallet økter der den aktuelle siden ble åpnet én eller flere ganger.