Google Adsin klikkausten ja Analyticsin istuntojen, käyttäjien, saapumisten, sivunäyttöjen ja yksilöityjen sivunäyttöjen ero

Analytics-tilisi tiedot on helppo tulkita väärin, koska samantapaisia termejä käytetään monissa eri raporteissa. Tässä artikkelissa selitetään termejä, jotka herättävät kysymyksiä useimmin.

Tässä artikkelissa:

Klikkaukset vs. istunnot

Klikkaukset (esim. Google Ads ‑raporteissa) eroavat huomattavasti istunnoista (esim. Yleisöraporteissa). Klikkaukset-sarake näyttää sen, miten monta kertaa käyttäjät ovat mainoksiasi klikanneet, kun taas Istunnot vastaavat käyttäjien aloittamien yksilöityjen istuntojen määrää. Näiden lukujen eroavuus voi johtua useista syistä:

• Käyttäjä voi klikata mainostasi useita kertoja. Kun yksi henkilö klikkaa yhtä mainosta useita kertoja saman istunnon aikana, Google Ads tallentaa useita klikkauksia, kun taas Analytics tunnistaa erilliset sivun katselut yhdeksi istunnoksi. Tällainen toiminta on yleistä käyttäjien keskuudessa, kun he vertailevat ostoksia.
  • Käyttäjä voi klikata mainosta ja palata myöhemmin eri istunnon aikana sivustoon suoraan kirjanmerkin kautta. Tässä tapauksessa käytetään alkuperäisen istunnon viittaustietoja, joten yhdestä klikkauksesta seuraa useita istuntoja.
  • Käyttäjä voi klikata mainosta, mutta estää sivua latautumasta täysin valitsemalla toisen sivun tai painamalla selaimen pysäytyspainiketta. Tällöin Analytics-seurantakoodia ei voi suorittaa eikä tietoja lähettää Googlen palvelimille. Google Ads rekisteröi klikkauksen tästä huolimatta.
  • Jotta laskutus olisi mahdollisimman tarkkaa, Google Ads suodattaa automaattisesti kelpaamattomat klikkaukset raporteistasi. Analytics kuitenkin raportoi nämä klikkaukset sivustosi istuntoina, jotta liikennetiedot olisivat täydelliset.

Lue lisätietoja klikkausten ja istuntojen eroista.

Klikkaukset vs. käyttäjät

Klikkaukset (esim. Google Ads ‑raporteissa) ja käyttäjät (esim. Yleisöraporteissa) ovat kaksi eri asiaa. Google Ads ‑raporteissa näkyvä Klikkaukset-sarake ilmaisee, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat klikanneet mainoksiasi. Käyttäjät-sarake puolestaan kertoo mainoksiasi klikanneiden yksittäisten käyttäjien määrän (josta on poistettu käyttäjien kopiot). Näiden lukujen eroavuus voi johtua muun muassa seuraavista syistä:

• Käyttäjä voi klikata mainostasi useita kertoja. Kun sama henkilö klikkaa yhtä mainosta useita kertoja saman istunnon aikana, Google Ads tallentaa useita klikkauksia, kun taas Analytics tunnistaa yhden käyttäjän. Tällainen toiminta on yleistä, kun käyttäjät vertailevat ostoksia.
  • Käyttäjä voi klikata mainostasi mutta estää sivua latautumasta täysin siirtymällä toiselle sivulle tai painamalla selaimen pysäytyspainiketta. Tällöin Analytics-seurantakoodia ei voi suorittaa eikä seurantatietoja lähettää Googlen palvelimille. Google Ads rekisteröi klikkauksen tästä huolimatta.
  • Jotta laskutus olisi mahdollisimman tarkkaa, Google Ads suodattaa kelpaamattomat klikkaukset raporteistasi automaattisesti. Analytics kuitenkin raportoi mainoksia klikanneet käyttäjät, jotta liikennetiedoissa ei ole puutteita.

Istunnot vs. käyttäjät

Analytics mittaa sekä istuntoja että käyttäjiä tilissäsi. Istunnot tarkoittavat kaikkien käyttäjien yksittäisten istuntojen määrää sivustossasi. Jos käyttäjä ei ole aktiivinen sivustossa vähintään 30 minuutin ajan, kaikki tämän jälkeen tapahtuvat toiminnot kuuluvat uuteen istuntoon. Jos käyttäjä lähtee sivustosta ja palaa sinne 30 minuutin kuluessa, käyttö lasketaan mukaan alkuperäiseen istuntoon.

Käyttäjän ensimmäinen istunto millä tahansa ajanjaksolla katsotaan uudeksi istunnoksi ja uudeksi käyttäjäksi. Kaikki saman käyttäjän myöhemmät istunnot valitun aikajakson aikana lasketaan uusiksi istunnoiksi, mutta ei uusiksi käyttäjiksi.

Istunnot vs. saapumiset

Istuntojen määrä kasvaa jokaisen istunnon ensimmäisellä osumalla, kun taas saapumisten määrä kasvaa jokaisen istunnon ensimmäisellä sivunäyttö-osumalla. Jos istunnon ensimmäinen osuma ei ole sivunäyttö katselu, saatat huomata erotuksen istuntojen määrän ja saapumisten määrän välillä.

Sivunäytöt vs. yksilöidyt sivunäytöt

Sivunäyttö tarkoittaa Analytics-seurantakoodin avulla seuratun sivustosi sivun näyttökertaa. Jos käyttäjä lataa sivun uudelleen avattuaan sen, tämä lasketaan jälleen uudeksi sivunäytöksi. Jos käyttäjä siirtyy toiselle sivulle ja palaa sitten alkuperäiselle sivulle, myös tämä lasketaan uudeksi sivunäytöksi.

Suosituin sisältö -raportissa näkyvään yksilöity sivunäyttö -kohtaan on koottu yhteen saman käyttäjän saman istuntokerran aikana tuottamat sivunäytöt. Yksilöidyssä sivunäytössä näkyy niiden istuntojen määrä, joiden aikana sivu näytettiin vähintään kerran.