Google Ads-rapporten Time på dagen

Analyser resultatene du oppnår med annonsene dine i løpet av dagen og uken.

Med denne rapporten kan du se på statistikk etter klokkeslett (00.00–23.00) og etter ukedag (0/søndag–6/lørdag) basert på tidssoneinnstillingene for den aktuelle rapporteringsvisningen.

Hvis du selger en tjeneste eller et produkt i et bestemt område eller et bestemt land, kan det være hensiktsmessig å målrette annonsene dine mot bestemte klokkeslett og bestemte ukedager. Hvis du selger over hele verden, trenger du ikke tenke så mye på å målrette mot bestemte klokkeslett siden klokken alltid er 12 eller 17 et eller annet sted i verden.

Hvis du for eksempel selger pakketurer for familier til populære fornøyelsesparker, bør du kjøre annonsene dine oftere mellom 11.00 og 13.00 når foreldre ofte tar lunsjpause, og på nytt på slutten av arbeidsdagen mellom 16.00 og 18.00 – og kanskje mellom 21.00 og 23.00 etter at barna har lagt seg. Hvis du selger midler mot søvnløshet, bør du målrette annonsene mot tidsperioden 01.00–04.00.

Eller hvis du er en app-utvikler som vil øke antallet nedlastinger av et nytt spill, kan du vurdere å målrette annonsene mot dager og tidspunkter når folk har større sannsynlighet for å bruke mobiltelefonene sine. Dette kan blant annet være når folk pendler til eller fra jobb på hverdager, på kvelden på hverdager samt hele helgen.

Hvis du har en antakelse av hvilke dager og klokkeslett som er mest formålstjenlige, kan du målrette annonsene mot disse tidene og deretter sjekke om antakelsen din underbygges av informasjonen i denne rapporten. Som et alternativ kan du først kjøre annonsene med samme frekvens til alle døgnets tider. Deretter kan du bruke denne rapporten for å se hvilke dager og klokkeslett som er mest effektive, og så prioritere disse.

Du kan sortere etter Gj.sn. øktvarighet eller Målfullføringer for å se om det er flere engasjerte brukere på enkelte tidspunkt på dagen. Hvis du for eksempel finner ut at besøkende mellom 18.00 og 21.00 ofte bruker mer tid på nettstedet ditt eller i appen din og fullfører mål raskere, kan du by mer for søkeord i denne perioden.

Du kan også legge til Søkeord som en sekundær dimensjon og sortere etter Inntekt for å se om bestemte søkeord er effektive på forskjellige tidspunkt på dagen.

Relaterte ressurser

Du kan finne ut hvordan du bruker egendefinert annonseplanlegging i brukerstøtten for Google Ads.