Google Ads-zoekwoorden

De prestaties van uw Google Ads-zoekwoorden meten.

Met dit rapport krijgt u inzicht in de prestaties van elk zoekwoord en elke advertentiekop in uw Google Ads-account.

Als een zoekwoord veel verkeer genereert maar een hoog bouncepercentage of weinig opbrengst heeft, sluit het zoekwoord mogelijk niet goed aan bij uw inhoud of producten. Als u bijvoorbeeld het zoekwoord zwanenhals gebruikt om verkeer naar een site voor loodgietersbenodigdheden te halen, is het mogelijk dat u in plaats van deze gebruikers andere gebruikers aantrekt die op zoek zijn naar informatie over zwanen. In dit geval kunt u beter een minder dubbelzinnig zoekwoord proberen, zoals kunststof zwanenhals.

U kunt ook de relatieve prestaties van nauw verwante zoekwoorden weergeven. Het zoekwoord vakantiehuizen aan zee kan bijvoorbeeld veel opbrengst of gebruikers genereren, terwijl het zoekwoord vakantiehuis aan zee aanzienlijk minder presteert.

Als u een zoekwoord ziet met een hoge opbrengst voor het aantal sessies, maar een laag aantal sessies, is het wellicht verstandig uw bod voor het zoekwoord te verhogen waardoor het zoekwoord meer vertoningen van uw advertenties genereert.

Als u de activiteit wilt bekijken per advertentiekop, schakelt u de primaire dimensie over naar Advertentie-inhoud.

Als u wilt zien waar uw advertenties op de pagina met zoekresultaten van Google zijn weergegeven, voegt u als secundaire dimensie Advertentieruimte toe.

Gerelateerde bronnen

Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over hoe u uw zoekwoorden kunt verbeteren