[UA] Google Ads-kampanjer

Få innsikt i resultatene du oppnår med Google Ads-kampanjene dine.
Denne artikkelen handler om Google Ads-kampanjerapporten i Universal Analytics. Se informasjon om Google Ads-kampanjerapporten i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Google Ads-kampanjerapporten.

I denne rapporten fokuserer vi spesifikt på trafikk fra Google Ads-kampanjer. Du ønsker selvfølgelig å vite hvor godt du lykkes med å nå målene du har satt deg med Google Ads-kampanjene dine, akkurat som med andre kampanjer du kjører. I denne rapporten kan du få svar på spørsmål som disse:

Hvor effektive er kampanjene med tanke på å skaffe deg nye brukere?

• For kampanjer på nettsteder kan du se nærmere på Brukeranskaffelse-beregningen (i standardberegningsgruppen SammendragUtforsker-fanen).
  • Hvis det gjelder kampanjer for installasjon av mobilapper, kan du se på Nye brukere-beregningen (i standardberegningsgruppen AppbrukUtforsker-fanen).

Hvor engasjerte er brukere på nettstedet eller med appen din?

• For kampanjer på nettsteder kan du se nærmere på Atferd-beregningen (i standardberegningsgruppen SammendragUtforsker-fanen) eller bytte til Nettstedbruk-beregningsgruppen.
  • Hvis det gjelder kampanjer for installasjon av mobilapper, kan du se på beregningene Økter, Skjermvisninger og Gj.sn. øktvarighet (i standardberegningsgruppen AppbrukUtforsker-fanen).

Hvor mye penger bruker de besøkende, og hvor ofte fullfører de mål eller netthandeltransaksjoner?

• For kampanjer på nettsteder kan du se nærmere på Konvertering-beregningen (i standardberegningsgruppen SammendragUtforsker-fanen) eller bytte til beregningsgruppen Målsett eller Netthandel.
  • Hvis det gjelder kampanjer for installasjon av mobilapper, kan du se nærmere på beregningene Inntekt og Målfullføringer (i standardberegningsgruppen AppbrukUtforsker-fanen) eller bytte til beregningsgruppene Målsett eller Netthandel.

På samme måte som i andre Analytics-rapporter, kan du også her sortere datatabellen etter beregningen som er viktigst for deg. Du gjør dette ved å klikke på kolonneoverskriften for den aktuelle beregningen. Klikk på navnet på ønsket kampanje eller annonsegruppe for å se beregninger på et mer granulært nivå.

Når du aktiverer Google-signaler for et område, kan du analysere atferd via flere enheter og eksportere konverteringer via flere enheter til Google Ads.

Du bør vurdere å optimalisere eventuelle kampanjer eller annonsegrupper der du ikke når målene du har satt deg. Du kan også vurdere å investere mer i de kampanjene du oppnår gode resultater med.

Det kan hende at (not set) står oppført i tabellen. Fra tid til annen kan informasjon knyttet til et klikk bli borte selv om koden for automatisk tagging fra Google Ads er korrekt tilføyd i nettadressen. Finn ut mer om (not set)-oppføringer.

Relaterte ressurser

Du finner optimaliseringstips i brukerstøtten for Google Ads.