Google Ads-campagnes

Inzicht in de prestaties van uw Google Ads-campagnes.

Dit rapport richt zich specifiek op verkeer uit uw Google Ads-campagnes. Net als bij uw andere campagnes wilt u graag weten hoe goed uw Google Ads-campagnes aan uw verwachtingen voldoen. U kunt dit rapport gebruiken om vragen te beantwoorden zoals:

Hoe effectief trekken uw campagnes nieuwe gebruikers aan?

• Voor websitecampagnes bekijkt u de statistieken voor Acquisitie (in de standaardstatistiekgroep Overzicht op het tabblad Verkenner)
  • Voor campagnes voor mobiele-app-installaties bekijkt u de statistiek Nieuwe gebruikers (in de standaardstatistiekgroep App-gebruik op het tabblad Verkenner)

Hoe betrokken zijn gebruikers bij uw website of app?

• Voor websitecampagnes bekijkt u de statistieken voor Gedrag (in de standaard statistiekgroep Overzicht op het tabblad Verkenner) of schakelt u over naar de statistiekgroep Sitegebruik
  • Voor campagnes voor mobiele-app-installaties bekijkt u de statistieken Sessies, Schermweergaven en Gem. sessieduur (in de standaardstatistiekgroep App-gebruik op het tabblad Verkenner)

Hoeveel geld besteden gebruikers en hoe vaak voltooien ze doelen of e-commercetransacties?

• Voor websitecampagnes bekijkt u de statistieken voor Conversie (in de standaardstatistiekgroep Overzicht op het tabblad Verkenner) of schakelt u over naar de statistiekgroepen Doelenset of E-commerce
  • Voor campagnes voor mobiele-app-installaties bekijkt u de statistieken Opbrengst en Behaalde doelen (in de standaardstatistiekgroep App-gebruik op het tabblad Verkenner) of schakelt u over naar de statistiekgroepen Doelenset of E-commerce

Net als voor andere Analytics-rapporten kunt u de gegevenstabel sorteren op de statistiek die u het belangrijkst vindt. Hiervoor klikt u op de kolomkop voor die statistiek. Klik op de naam van een campagne of advertentiegroep om statistieken te verfijnen en gedetailleerder weer te geven.

Wanneer u Google-signalen voor een property activeert, kunt u het gedrag van verschillende apparaten analyseren en conversies via verschillende apparaten exporteren naar Google Ads.

Wanneer campagnes of advertentiegroepen onvoldoende presteren in vergelijking met uw advertentiedoelen, kunt u overwegen deze te optimaliseren. Daarnaast kunt u overwegen meer te investeren in uw goed presterende campagnes.

Het is mogelijk dat (not set) wordt weergegeven in de tabel. Af en toe kan informatie met betrekking tot een klik verloren gaan, zelfs als Google Ads-autotagging de parameter correct aan de URL heeft toegevoegd. Meer informatie over invoer met de waarde (not set).

Gerelateerde bronnen

Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor optimalisatietips