[UA] Google Ads ‐kampanjat

Google Ads ‑kampanjoiden tulosten tulkitseminen
Tässä artikkelissa kerrotaan Universal Analyticsin "Google Ads ‐kampanjat" ‐raportista. Jos haluat tietoa Google Analytics 4:n "Google Ads ‐kampanjat" ‐raportista, siirry tähän artikkeliin.

Tässä raportissa keskitytään Google Ads ‑kampanjoiden kautta tulevaan liikenteeseen. Haluat varmasti tietää, kuinka hyvin Google Ads ‑kampanjasi vastaavat odotuksiasi. Tämän raportin avulla voit vastata esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

Kuinka tehokkaasti kampanjasi houkuttelevat uusia käyttäjiä?

• Verkkosivustokampanjat: Tarkista Hankinta-mittarit (oletusarvoisessa Yhteenveto-mittariryhmässä Tutki-välilehdellä).
  • Mobiilisovelluksen asennuskampanjat: Tarkista Uudet käyttäjät ‑mittari (oletusarvoisessa Sovelluksen käyttö ‑mittariryhmässä Tutki-välilehdellä).

Kuinka sitoutuneita käyttäjät ovat verkkosivustoosi tai sovellukseesi?

• Verkkosivustokampanjat: Tarkista Käyttäytyminen-mittarit (oletusarvoisessa Yhteenveto-mittariryhmässä Tutki-välilehdellä) tai vaihda Sivuston käyttö ‑mittariryhmään.
  • Mobiilisovelluksen asennuskampanjat: Tarkista Istunnot-, Näkymän katselukerrat- ja Istunnon keskim. kesto ‑mittarit (oletusarvoisessa Sovelluksen käyttö ‑mittariryhmässä Tutki-välilehdellä).

Kuinka paljon rahaa käyttäjät kuluttavat ja kuinka usein he toteuttavat tavoitteita tai verkkokauppatapahtumia?

• Verkkosivustokampanjat: Tarkista Konversio-mittarit (oletusarvoisessa Yhteenveto-mittariryhmässä Tutki-välilehdellä) tai vaihda Tavoitteen asetus- tai Verkkokauppa-mittariryhmään.
  • Mobiilisovelluksen asennuskampanjat: Tarkista Tulot- ja Tavoitteen toteutumiset ‑mittarit (oletusarvoisessa Sovelluksen käyttö ‑mittariryhmässä Tutki-välilehdellä) tai vaihda Tavoitteen asetus- tai Verkkokauppa-mittariryhmään.

Voit lajitella tietotaulukon sinulle tärkeimmän tiedon mukaan klikkaamalla kyseisen tietotyypin sarakeotsikkoa kuten muissakin Analytics-raporteissa. Klikkaamalla kampanjan tai mainosryhmän nimeä voit siirtyä yksityiskohtiin ja nähdä mittareista tarkempaa tietoa.

Kun otat Google-signaalit käyttöön mittauskokonaisuudessa, voit analysoida käyttäytymistä eri laitteilla ja viedä eri laitteella tapahtuneet konversiot Google Adsiin.

Voit optimoida kampanjat tai mainosryhmät, jotka eivät yllä mainontatavoitteisiisi. Sinun kannattaa ehkä myös sijoittaa enemmän hyviä tuloksia tuottaviin kampanjoihin.

Taulukossa saattaa näkyä "(not set)". Klikkaukseen liittyvät tiedot voivat joskus hävitä, vaikka URL-osoite olisi liitetty oikein Google Adsin automaattiseen taggaukseen. Lue lisää "(not set)" ‐merkinnöistä.

Lisätietoa

Optimointivinkkejä löydät Google Ads ‑ohjekeskuksesta.