Dimensions and metrics

[GA4] Samle inn data om brukerne dine

Forstå grupper av brukerbasen din ved hjelp av dimensjoner med brukeromfang

Dimensjoner med brukeromfang beskriver segmenter av brukerbasen din, for eksempel i form av språkinnstillinger eller geografisk posisjoner. Du kan for eksempel definere en Musikkpreferanser-dimensjon med brukeromfang som beskriver musikken de enkelte brukerne liker.

Google Analytics samler som standard inn enkelte dimensjoner med brukeromfang. I tillegg til de forhåndsdefinerte brukerdimensjonene kan du konfigurere dine egne dimensjoner med brukeromfang ved å definere opptil 25 brukeregenskaper per Google Analytics 4-område.

User Properties in Google Analytics

Angi brukeregenskaper

Før du konfigurerer brukeregenskaper, må du opprette en egendefinert dimensjon med brukeromfang i Google Analytics, slik at du kan rapportere om brukeregenskapen så fort Analytics samler inn data fra den. Finn ut mer

Merk deg at det skilles mellom små og store bokstaver i brukeregenskaper. Hvis to brukeregenskaper har det samme navnet, men bruken av små og store bokstaver er ulik, loggføres to separate brukeregenskaper. Når brukeregenskapen er angitt, brukes den i alle fremtidige hendelser knyttet til den aktuelle brukeren (også i fremtidige økter). Brukeregenskapen gjelder ikke for hendelser som ble registrert før den ble angitt.

Bruk rullegardinmenyene nedenfor for å se informasjon om hvordan du angir brukeregenskaper:

Google-taggen (nettsteder)

Når du bruker Google-taggen, kan du angi brukeregenskaper for hver hendelse på en side via set-kommandoen. Slik kan du for eksempel angi brukeregenskapen favorite_composer som «Mahler» for alle hendelsene på siden:

gtag('set', 'user_properties', {
  favorite_composer: 'Mahler',
  favorite_instrument: 'double bass',
  season_ticketholder: 'true'
});

Hvis du vil angi brukeregenskaper for én datastrøm, kan du i stedet bruke en config-kommando på denne måten:

gtag('config', 'STREAM_ID', {
  'user_properties': {
    favorite_composer: 'Mahler',
    favorite_instrument: 'double bass',
    season_ticketholder: 'true'
  }
})

Google Tag Manager (nettsteder)

Når du skal konfigurere en hendelse i Tag Manager via en Google Analytics 4-hendelsestag, må du legge til en rad i Brukeregenskaper-delen for alle parameterne du vil ta med.

Google Analytics for Firebase (mobilapper)

Når du har installert Google Analytics for Firebase SDK, kan du finne ut hvordan du kan konfigurere områder i delen Angi brukeregenskaper i Firebase-dokumentasjonen. Du kan også legge til Tag Manager i appen din når SDK-en er installert. Da kan du konfigurere brukeregenskaper eksternt i Tag Manager.

Se brukeregenskapene

Du kan se brukeregenskapene dine etter hvert som de samles inn, på Brukere etter brukeregenskap-kortet i sanntidsrapporten. På kortet ser du hvor mange personer som er gruppert i hver brukeregenskap.

Når du har opprettet en egendefinert dimensjon med brukeromfang for en brukeregenskap, kan du bruke den egendefinerte dimensjonen med brukeromfang i filtre og sammenligninger i rapportene dine eller som kriterier for målgruppeevaluering.

Deduplisering av brukeregenskaper

Google Analytics samler inn brukeregenskaper fra nettstedet ditt når brukeregenskapene konfigureres for første gang på en side (vanligvis gjennom de første hendelsene på siden), eller ved endringer i verdiene tilordnet brukeregenskapene.

Når brukere gjør noe som fører til at verdien for en brukeregenskap endres, samler Analytics bare inn den endrede verdien. Hele betalingsflyten din er for eksempel plassert på én side. En bruker handler for store summer på nettstedet ditt, noe som fører til at verdien tilordnet purchaser_size-brukeregenskapen endres på slutten av betalingsflyten. Brukerens sted og alder er imidlertid uendret. Analytics samler bare inn purchaser_size-brukeregenskapen når verdien endres.

Analytics dedupliserer ikke identiske User-ID-er. Du må angi den samme User-ID-en på alle sidene, slik at hendelsene kan plasseres i det rette identitetsområdet i Analytics.