Dimensions and metrics

[GA4] Datan kerääminen käyttäjistä

Hyödynnä käyttäjää koskevia ulottuvuuksia saadaksesi paremman käsityksen käyttäjäryhmistä

Käyttäjää koskevien ulottuvuuksien avulla saat käsityksen esimerkiksi käyttäjäsegmenttien kieliasetuksista ja maantieteellisistä sijainneista. Voit esimerkiksi määrittää käyttäjää koskevan Lempimusiikki-ulottuvuuden, joka kertoo, millaisesta musiikista kukin käyttäjä pitää.

Google Analytics kerää joitain käyttäjää koskevia ulottuvuuksia oletuksena. Voit täydentää niitä omilla käyttäjää koskevilla ulottuvuuksilla määrittelemällä enintään 25 käyttäjän ominaisuutta Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutta kohden.

User Properties in Google Analytics

Käyttäjän ominaisuuksien asettaminen

Ennen kuin asetat käyttäjän ominaisuuden, luo Google Analyticsissa käyttäjää koskeva oma ulottuvuus. Näin voit nähdä käyttäjän ominaisuuden raporteissa, kun Analytics on poiminut sen. Lue lisää

Huomaathan, että käyttäjän ominaisuuksien nimissä kirjainkoolla on väliä. Jos luot kaksi käyttäjän ominaisuutta, joiden nimet eroavat vain kirjainkooltaan, ne kirjataan eri ominaisuuksiksi. Kun käyttäjän ominaisuus on asetettu, sitä käytetään kaikissa kyseisen käyttäjän tulevissa tapahtumissa (myös tulevissa istunnoissa). Käyttäjän ominaisuutta ei sovelleta tapahtumiin, jotka on kirjattu ennen käyttäjän ominaisuuden asettamista.

Alta saat lisätietoa käyttäjän ominaisuuksien asettamisesta.

Google-tagi (verkkosivustot)

Kun käytät Google-tagia, voit asettaa käyttäjän ominaisuuksia sivun jokaiselle tapahtumalle set-komennon avulla. Esimerkiksi seuraava koodinpätkä asettaa käyttäjän ominaisuuden suosikkisäveltäjä arvoksi "Mahler" sivun kaikissa tapahtumissa:

gtag('set', 'user_properties', {
  suosikkisäveltäjä: 'Mahler',
  suosikkisoitin: 'kontrabasso',
  kausilipun_haltija: 'tosi'
});

Voit asettaa käyttäjän ominaisuuksia yhdelle datastriimille käyttämällä config-komentoa seuraavalla tavalla:

gtag('config', 'STREAM_ID', {
  'user_properties': {
    suosikkisäveltäjä: 'Mahler',
    suosikkisoitin: 'kontrabasso',
    kausilipun_haltija: 'tosi'
  }
})

Google Tag Manager (verkkosivustot)

Kun otat tapahtuman käyttöön Tag Managerissa Google Analytics 4 ‑tapahtumatagin avulla, lisää rivi Käyttäjän ominaisuudet ‐kohtaan kunkin sisällytettävän parametrin kohdalle.

Google Analytics for Firebase (mobiilisovellukset)

Kun olet asentanut Google Analytics for Firebase SDK:n, katso lisätietoja ominaisuuksien määrittämisestä Firebase-dokumentaation Set user properties ‐artikkelista. SDK:n asentamisen jälkeen voit lisätä sovellukseesi myös Tag Managerin, jotta voit määrittää sillä käyttäjän ominaisuuksia etänä.

Käyttäjän ominaisuuksien katsominen

Voit nähdä käyttäjän ominaisuuksia reaaliaikaisen raportin Käyttäjät / Käyttäjän ominaisuus ‑kortissa sitä mukaa kun niitä kerätään. Näet kortista kunkin käyttäjän ominaisuuden alle ryhmiteltyjen käyttäjien määrän.

Kun luot käyttäjän ominaisuudelle käyttäjää koskevan oman ulottuvuuden, voit käyttää ulottuvuutta raporteissa vertailujen tekemiseen ja suodattimena tai lisätä sen yleisön arviointikriteeriksi.

Käyttäjän ominaisuuksien kopioiden poistaminen

Google Analytics poimii käyttäjän ominaisuuden sivustoltasi, kun se asetetaan sivulla ensimmäistä kertaa (yleensä ensimmäisten sivutapahtumien yhteydessä) tai kun siihen liitetty arvo muuttuu.

Kun käyttäjä tekee jotain, joka muuttaa käyttäjän ominaisuuden arvon, Analytics kerää vain muuttuneen arvon. Esimerkki: Koko maksuprosessi tapahtuu samalla sivulla. Joku tekee sivustollasi suuren ostoksen, jolloin käyttäjän ominaisuuteen purchaser_size liitetty arvo muuttuu maksuprosessin lopussa. Käyttäjän ikä ja sijainti eivät kuitenkaan ole muuttuneet. Analytics kerää vain purchaser_size-ominaisuuden, koska sen arvo muuttui.

Analytics ei poista identtisten käyttäjätunnusten kopioita. Sinun on asetettava kullekin sivulle sama käyttäjätunnus, jotta Analytics voi sijoittaa tapahtumat oikeaan identiteettiavaruuteen.