Dimensions and metrics

[GA4] Indsaml data om dine brugere

Forstå grupper af dine brugere via brugerbaserede dimensioner

Brugerbaserede dimensioner er dimensioner, der beskriver segmenter af din brugerbase, f.eks. sprogpræference eller geografisk lokation. Du kan f.eks. definere den brugerbaserede dimension Musikpræference, der beskriver hver brugers musikpræferencer.

I Google Analytics indsamles nogle brugerbaserede dimensioner som standard. Ud over de foruddefinerede brugerdimensioner kan du konfigurere dine egne brugerbaserede dimensioner ved at definere op til 25 brugeregenskaber pr. Google Analytics 4-ejendom.

User Properties in Google Analytics

Angiv brugeregenskaber

Inden du angiver brugeregenskaber, skal du oprette en brugerbaseret tilpasset dimension i Google Analytics, så du kan rapportere om brugeregenskaben, når Analytics indsamler den pågældende brugeregenskab. Få flere oplysninger

Bemærk! Der skelnes mellem små og store bogstaver i navne på brugeregenskaber, og hvis du angiver to brugeregenskaber, hvis navne kun er forskellige mht. brug af små og store bogstaver, medfører det, at der logføres to forskellige brugeregenskaber. Når brugeregenskaben er angivet, anvendes den på alle fremtidige hændelser for denne bruger (herunder sessioner i fremtiden). Brugeregenskaben gælder ikke for hændelser, der skete, før brugeregenskaben blev angivet.

Brug følgende rullemenuer til at se oplysninger om, hvordan du angiver brugeregenskaber:

Google-tag (websites)

Når du bruger Google-tagget, kan du bruge kommandoen set til at angive brugeregenskaber for hver hændelse på en side. For eksempel angiver følgende brugeregenskaben favorite_composer til "Mahler" for hver hændelse på siden:

gtag('set', 'user_properties', {
  favorite_composer: 'Mahler',
  favorite_instrument: 'double bass',
  season_ticketholder: 'true'
});

Hvis du vil angive brugeregenskaber for én datastrøm, skal du i stedet bruge en config-kommando som herunder:

gtag('config', 'STREAM_ID', {
  'user_properties': {
    favorite_composer: 'Mahler',
    favorite_instrument: 'double bass',
    season_ticketholder: 'true'
  }
})

Google Tag Manager (websites)

Når du konfigurerer en hændelse i Tag Manager ved hjælp af et Google Analytics 4-hændelsestag, skal du tilføje en række i sektionen Brugeregenskaber for hver parameter, som du vil inkludere.

Google Analytics til Firebase (mobilapps)

Når du har installeret Google Analytics til Firebase-SDK'et, kan du få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer ejendomme, i Angiv brugeregenskaber i Firebase-dokumentationen. Du kan også føje Tag Manager til din app, når SDK'et er installeret, så du kan konfigurere brugeregenskaber i Tag Manager via fjernadgang.

Se dine brugeregenskaber

Du kan se dine brugeregenskaber, når de indsamles, på kortet Brugere efter brugeregenskab i rapporten Realtid. Kortet viser antallet af personer, der er grupperet i hver brugeregenskab.

Når du har oprettet en brugerbaseret tilpasset dimension for en brugeregenskab, kan du anvende den brugerbaserede tilpassede dimension som sammenligninger og filtre i dine rapporter eller som kriterier for målgruppeevaluering.

Deduplikering af brugeregenskaber

Google Analytics indsamler en brugeregenskab fra dit website, når brugeregenskaben angives første gang på en side (normalt via de første hændelser på en side), eller når den værdi, der tildelt en brugeregenskab, ændres.

Når en bruger foretager en handling, der ændrer værdien af en brugeregenskab, indsamler Analytics kun den værdi, der er ændret. Hele betalingsprocessen er f.eks. samlet på én side. En person foretager et stort køb på dit website, så den værdi, der er tildelt brugeregenskaben purchaser_size, ændres ved slutningen af betalingsprocessen. Brugerens alder og lokation har dog ikke ændret sig. I Analytics indsamles kun brugeregenskaben purchaser_size, når værdien ændres.

Analytics deduplikerer ikke identiske bruger-id'er. Du skal angive det samme bruger-id på hver side, så Analytics kan placere hændelserne korrekt i det korrekte identifikationsområde.