Dimensions and metrics

[GA4] Recollir dades sobre els usuaris

Entendre els grups de la base d'usuaris mitjançant les dimensions d'abast d'usuari

Les dimensions d'abast d'usuari descriuen segments de la vostra base d'usuaris, com ara les preferències d'idioma o les ubicacions geogràfiques. Per exemple, podeu definir una dimensió d'abast d'usuari Preferència de música que descrigui les preferències musicals de cada usuari.

Google Analytics recull algunes dimensions d'abast d'usuari de manera predeterminada. A més de les dimensions d'usuari predefinides, podeu configurar les vostres pròpies dimensions d'abast d'usuari definint fins a 25 propietats d'usuari per cada propietat de Google Analytics 4.

Definir propietats d'usuari

Abans de definir propietats d'usuari, creeu una dimensió personalitzada d'abast d'usuari a Google Analytics per poder registrar la propietat d'usuari un cop Analytics la reculli. Més informació

Tingueu present que els noms de propietats d'usuari distingeixen entre majúscules i minúscules i que, si definiu dues propietats d'usuari amb el mateix nom en majúscules i en minúscules, es registraran dues propietats d'usuari diferents. Un cop definida la propietat d'usuari, s'aplicarà a tots els esdeveniments futurs de l'usuari en qüestió (fins i tot en sessions futures). La propietat d'usuari no s'aplicarà als esdeveniments que hagin tingut lloc abans de la definició de la propietat d'usuari.

Utilitzeu els menús desplegables següents per veure informació sobre com podeu definir propietats d'usuari:

Etiqueta de Google (llocs web)

Quan utilitzeu l'etiqueta de Google, podeu fer servir l'ordre set per definir les propietats d'usuari per a cada esdeveniment d'una pàgina. Per exemple, el codi següent defineix la propietat d'usuari compositor_preferit amb el valor "Mahler" per a cada esdeveniment de la pàgina:

gtag('set', 'user_properties', {
  compositor_preferit: 'Mahler',
  instrument_preferit: 'contrabaix',
  abonament_temporada: 'true'
});

En canvi, per definir propietats d'usuari per a un flux de dades, utilitzeu l'ordre config, tal com es mostra a continuació:

gtag('config', 'STREAM_ID', {
  'user_properties': {
    compositor_preferit: 'Mahler',
    instrument_preferit: 'contrabaix',
    abonament_temporada: 'true'
  }
})

Google Tag Manager (llocs web)

Quan configureu un esdeveniment a Tag Manager mitjançant una etiqueta d'esdeveniment de Google Analytics 4, afegiu una fila a la secció Propietats d'usuari per a cada paràmetre que vulgueu incloure.

Google Analytics for Firebase (aplicacions mòbils)

Un cop hàgiu instal·lat l'SDK de Google Analytics for Firebase, consulteu la secció Definir propietats d'usuari a la documentació de Firebase per obtenir informació detallada sobre com podeu configurar les propietats. També podeu afegir Tag Manager a l'aplicació un cop hàgiu instal·lat l'SDK per poder configurar les propietats d'usuari de manera remota a Tag Manager.

Veure les propietats d'usuari

Podeu veure les propietats d'usuari a mesura que es recullen a la targeta Usuaris per propietat d'usuari de l'informe En temps real. La targeta mostra el nombre de persones que estan agrupades en cada propietat d'usuari.

Un cop hàgiu creat una dimensió personalitzada d'abast d'usuari per a una propietat d'usuari, podeu aplicar-la com a comparació i filtre als informes o com a criteri d'avaluació del públic.

Desduplicació de propietats d'usuari

Google Analytics recull una propietat d'usuari del vostre lloc web quan la propietat d'usuari es defineix per primera vegada en una pàgina (normalment, durant els primers esdeveniments de la pàgina) o quan el valor assignat a una propietat d'usuari canvia.

Quan un usuari duu a terme una acció que canvia el valor d'una propietat d'usuari, Analytics només recull el valor que ha canviat. Per exemple, suposem que tot el flux de tramitació de compra es troba en una pàgina. Algú fa una compra important al vostre lloc web de manera que el valor assignat a la vostra propietat d'usuari purchaser_size canvia al final del flux de tramitació de compra. Tanmateix, la seva edat i la ubicació no han canviat. Analytics només recollirà la propietat d'usuari purchaser_size quan canviï el valor.

Analytics no desduplica els identificadors d'usuari idèntics. Heu de definir el mateix identificador d'usuari en cada pàgina perquè Analytics pugui col·locar correctament els esdeveniments a l'espai d'identitat correcte.