Tagg-id: Definition

Ett tagg-id är en identifierare som du placerar på sidan för att läsa in en viss Google-tagg. Exempel på tagg-id:n är GT-XXXXXXXXX, G-XXXXXXXXX och AW-XXXXXXXXX. En enda Google-tagg kan ha flera tagg-id:n.

I stället för att behöva hantera flera taggar för olika Google-produktkonton kan du använda Google-taggen på hela din webbplats och koppla den till flera destinationer.

När du är i avsnittet för Google-taggen i ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto visas ditt tagg-id under Google-taggen till vänster. En enda tagg kan ha flera tagg-id:n. Ibland visas flera tagg-id:n när taggar har kombineras. Det första id:t är det huvudsakliga id:t, men dessa id:n kan bytas ut mot varandra när du lägger till Google-taggen på din webbplats. Befintliga tagg-id:n ändras inte om du tar bort en destination.

En illustration som visar var du hittar tagg-id:n i Google-taggen.