Destinations-id: Definition

Ett destinations-id är en identifierare som representerar destinationen, alltså den länkade Google-produkten, t.ex. Google Ads eller Google Analytics. Dessa id:n används huvudsakligen av taggen för att läsa in målspecifika inställningar och för att dirigera händelser.

För Google Ads är destinations-id:t detsamma som id:t för konverteringsspårning. För Google Analytics är destinations-id:t detsamma som webbdataflödets mätnings-id.

Exempel: G-12345, AW-98765

En illustration som visar var du hittar destinations-id:n i Google-taggen.