Netthandel

[GA4] Minimer dupliserte konverteringer med transaksjons-ID-er

En transaksjons-ID er en unik identifikator du kan tilordne hver transaksjon, for eksempel et bestillingsnummer. Du må legge til en transaksjons-ID (f.eks. et bestillingsnummer) i hver netthandelshendelse for å deduplisere transaksjoner fra den samme brukeren og behandle refusjoner på den rette måten.

Hvis du legger til en transaksjons-ID, dedupliserer Google Analytics kjøp hvis det registreres to kjøp med den samme transaksjons-ID-en.

Google Analytics dedupliserer bare transaksjoner med den samme transaksjons-ID-en fra den samme brukeren. Den samme transaksjons-ID-en kan brukes for ulike brukere uten at transaksjonene dupliseres.

Merk: Påse at du sender en dynamisk verdi for transaksjons-ID-en. Hvis taggen din sender Google Analytics den samme ID-en for ulike transaksjoner, kan du ende opp med å telle altfor få konverteringer.
Viktig: Ikke send en tom streng som transaksjons-ID-en. Google Analytics dedupliserer alle kjøpshendelser som har transaction_id="".

Før du begynner

Transaksjons-ID-en må være unik for hver bestilling. Du kan for eksempel bruke numrene fra bestillingsbekreftelsene for transaksjonene dine.

Transaksjons-ID-ene kan inneholde tall, bokstaver og spesialtegn som streker og mellomrom. ID-ene må være unike for hver transaksjon. Transaksjons-ID-ene skal ikke inneholde informasjon som kan brukes til å identifisere enkeltkunder.

Legg til transaksjons-ID-er

Du må endre koden din for å kunne samle inn transaksjons-ID-en. Du trenger ikke å gjøre noen endringer i Google Analytics.

Merk: Pass på at du sender en dynamisk verdi for transaksjons-ID-en. Hvis du sender den samme ID-en for ulike transaksjoner, kan du ende opp med å telle altfor få konverteringer.

Som et eksempel brukes Active Server Pages (ASP) og gtag.js-målingskoden oppdateres i veiledningen nedenfor. Den nøyaktige koden avhenger av tjenerspråket du bruker. Sørg for å bruke rett språk for nettstedet ditt.

1. Åpne ASP-filen (eller den aktuelle filen for tjenerspråket du bruker) for konverteringssiden din.
  2. Finn ASP-uttrykket denne informasjonen lagres i. Det kan for eksempel være <%= orderId %>.
  3. Åpne HTML-innholdet for konverteringssiden din, og finn hendelseskodebiten.
  4. Erstatt <%= orderId %> med ASP-uttrykket du fant i trinn 2, i script-delen av hendelseskodebiten (mellom <script></script>-taggene).

Et eksempel på en hendelseskodebit:

<script>
         gtag('event', 'purchase', {
          transaction_id: '<%= orderId %>',
          value: 25.42,
          currency: "USD",
          //...
         });
        </script>

Bekreft transaksjons-ID-er

1. Utløs hendelsen på nettstedet ditt.
  2. Se kilden til nettsiden i nettleseren (i de fleste nettlesere høyreklikker du på siden og velger Se kilde).
  3. Målingskoden skal vises mellom <head>- og </head>-taggen på siden. ASP-uttrykket erstattes av den faktiske transaksjons-ID-en.