Comerç electrònic

[GA4] Minimitzar les conversions duplicades amb identificadors de transacció

Un identificador de transacció és un identificador únic que podeu crear per a cada transacció, com ara un número de confirmació de comanda. Heu d'afegir un identificador de transacció (com ara un número de confirmació de comanda) a cada esdeveniment de comerç electrònic per desduplicar les transaccions del mateix usuari i processar correctament els reembossaments.

En afegir un identificador de transacció, Google Analytics desduplicarà les compres si dues compres estan registrades amb el mateix identificador de transacció.

Google Analytics només desduplica les transaccions amb el mateix identificador de transacció del mateix usuari. Es pot utilitzar el mateix identificador de transacció per a usuaris diferents. En aquest cas, no es desdupliquen les transaccions.

Nota: assegureu-vos de transferir un valor dinàmic per a l'identificador de transacció, ja que si l'etiqueta envia a Google Analytics el mateix identificador per a transaccions diferents, un nombre significatiu de conversions podrien quedar fora del recompte.
Important: no envieu una cadena buida com a identificador de transacció. Google Analytics desduplicarà tots els esdeveniments de compra que tinguin transaction_id="".

Abans de començar

L'identificador de transacció ha de ser únic per a cada comanda. Per exemple, podeu utilitzar els números de confirmació de comanda de les transaccions.

Els identificadors de transacció poden contenir xifres, lletres i caràcters especials, com ara guions o espais. Han de ser únics per a cada transacció i han d'ometre qualsevol informació que es pugui utilitzar per identificar clients concrets.

Afegir un identificador de transacció

Per recollir l'identificador de transacció, cal que modifiqueu el codi. No cal que feu cap canvi a Google Analytics.

Nota: assegureu-vos de transferir un valor dinàmic per a l'identificador de transacció, ja que, si envieu el mateix identificador per a transaccions diferents, un nombre significatiu de conversions podrien quedar fora del recompte.

A tall d'exemple, les instruccions següents utilitzen Active Server Pages (ASP) i actualitzen el codi de mesurament gtag.js. El codi exacte variarà segons el llenguatge de servidor que feu servir. Assegureu-vos d'utilitzar el llenguatge adequat per al vostre lloc web.

1. Obriu el fitxer ASP (o el fitxer adequat per al llenguatge del servidor que utilitzeu) de la pàgina de conversió.
  2. Cerqueu l'expressió ASP que emmagatzema aquesta informació. Per exemple: <%= orderId %>.
  3. Obriu el fitxer HTML de la pàgina de conversió i cerqueu el fragment d'esdeveniment.
  4. A la secció script del fragment d'esdeveniment (entre les etiquetes <script></script>), substituïu <%= orderId %> per l'expressió ASP que heu trobat al pas 2:

Exemple de fragment d'esdeveniment:

<script>
         gtag('event', 'purchase', {
          transaction_id: '<%= orderId %>',
          value: 25.42,
          currency: "USD",
          //...
         });
        </script>

Verificar l'identificador de transacció

1. Activeu l'esdeveniment al lloc web.
  2. Al navegador web, comproveu la font de la pàgina web (en la majoria de navegadors, podeu fer clic amb el botó dret a la pàgina i seleccionar Mostra la font).
  3. Veureu el codi de mesurament entre les etiquetes <head> i </head> de la pàgina. L'expressió ASP se substituirà per l'identificador de transacció real.