Dimensions and metrics

[GA4] Tolka användarmätvärden

Läs om hur Google Analytics klassificerar användare med hjälp av användarmätvärden

Google Analytics innehåller ett antal användarmätvärden som representerar olika sätt att beräkna hur många personer som besöker din webbplats eller app.

Skillnaderna i korthet

Följande grundläggande användarmätvärden används för att definiera hur många personer som besöker din webbplats eller app:

• Totalt antal användare är det totala antalet besökare på din webbplats eller i din app under det angivna datumintervallet.
  • Aktiva användare (eller bara Användare) är antalet besökare som interagerade med din webbplats eller app under det angivna datumintervallet.
  • Nya användare är antalet besökare som aldrig tidigare hade besökt din webbplats eller app under det angivna datumintervallet.
  • Återkommande användare är antalet besökare som redan tidigare hade besökt din webbplats eller app under det angivna datumintervallet.

Det är viktigt att notera att inte alla nya användare är aktiva. Nya användare kan därför vara fler än aktiva användare. Nya och aktiva användare överstiger dock aldrig totalt antal användare.

Skillnaderna i detalj

Följande tabell innehåller definitioner av var och en av dessa användarmätvärden:

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet

Totalt antal användare

Antalet unika användare som utlöste en händelse under det angivna datumintervallet.

Detta mätvärde fylls automatiskt.

Nya användare

Antalet nya unika användare som loggade händelsen first_open eller first_visit under det angivna datumintervallet.

Detta mätvärde fylls automatiskt.

Aktiva användare

(kallas även Användare i rapporter)

Antalet unika användare som interagerade med din webbplats eller app under det angivna datumintervallet.

En aktiv användare är en användare som har en engagerad session eller när Analytics samlar in

Detta mätvärde fylls automatiskt.

Återkommande användare

Antalet unika användare som tidigare hade påbörjat minst en session, oavsett om det var en engagerad session eller inte, under det angivna datumintervallet.

Detta mätvärde fylls automatiskt.