Dimensions and metrics

[GA4] Få innsikt i brukerberegninger

Utforsk de ulike måtene Google Analytics klassifiserer brukere på ved hjelp av brukerberegninger

I Google Analytics kan du se noen brukerberegninger du kan benytte for å få innsikt i hvor mange som åpner appen din eller besøker nettstedet ditt.

Oversikt over forskjellene

Med disse grunnleggende brukerberegningene kan du finne ut hvor mange som åpner appen eller besøker nettstedet:

• «Totalt antall brukere» er det totale antallet personer som har åpnet appen eller besøkt nettstedet i den spesifiserte datoperioden.
  • «Aktive brukere» (eller bare «Brukere») er antallet personer som har samhandlet med appen eller nettstedet i den spesifiserte datoperioden.
  • «Nye brukere» er antallet personer som aldri har åpnet appen eller besøkt nettstedet før i den spesifiserte datoperioden.
  • «Returnerende brukere» er antallet personer som har åpnet appen eller besøkt nettstedet før den spesifiserte datoperioden.

Merk deg at ikke alle nye brukere er aktive, så antallet nye brukere kan være høyere enn antallet aktive brukere. Antallet nye og aktive brukere er imidlertid aldri høyere enn det totale antallet brukere.

Flere detaljer om forskjellene

Tabellen nedenfor inneholder definisjonen av hver av disse brukerberegningene:

Beregning Beskrivelse Hvordan fylles den ut?

Totalt antall brukere

Antallet unike brukere som utløste en hendelse i den spesifiserte datoperioden.

Denne beregningen fylles ut automatisk.

Nye brukere

Antallet nye unike brukere som har loggført first_open- eller first_visit-hendelsen i den spesifiserte datoperioden.

Denne beregningen fylles ut automatisk.

Aktive brukere

(kalles også «Brukere» i rapporter)

Antallet unike brukere som har samhandlet med appen eller nettstedet i den spesifiserte datoperioden.

En aktiv bruker er enhver bruker som har en økt med engasjement, eller når Analytics samler inn noe av dette:

Denne beregningen fylles ut automatisk.

Returnerende brukere

Antallet unike brukere som har startet minst én tidligere økt, uavhengig av om den forrige økten var en økt med engasjement eller ikke, i den spesifiserte datoperioden.

Denne beregningen fylles ut automatisk.