[GA4] Kardinalitet

Kardinaliteten avser antalet unika värden som en dimension tilldelas.

Vissa dimensioner har ett fast antal unika värden. Dimensionen Enhet kan till exempel ha upp till tre värden: dator, surfplatta och telefon. I det här exemplet är kardinaliteten för Enhet 3.

Andra dimensioner, som Varu-id, Sidsökväg och Sidplats, kan ha fler möjliga unika värden. Webbplatser och appar i e-handelsutrymmet kan ha hundratusentals objekt. Webbplatser kan ha hundratusentals unika sidor. Dessa dimensioner förväntas ha hög kardinalitet.

Dimensioner med hög kardinalitet

Dimensioner med hög kardinalitet är dimensioner med fler än 500 unika värden per dag. Dimensioner med hög kardinalitet ökar antalet rader i en rapport, vilket gör det mer sannolikt att en rapport når radgränsen och att data samlas under raden (annat).

Använd dimensioner med hög kardinalitet endast när informationen som samlas in är nödvändig för företaget, eftersom de snabbare kan leda till att rapporterna når radgränsen.

Obs! Google Analytics 4 har ingen kardinalitetsgräns för enskilda dimensioner. Egendomar kan ha dimensioner med ett valfritt antal värden, men när du använder dimensioner med hög kardinalitet bör du läsa igenom våra rekommendationer för att ställa in anpassade dimensioner och rekommendationer om hur du undviker raden (annat).