[GA4] Kardinalitet

Kardinalitet er antallet unike verdier som er tilordnet en dimensjon.

Enkelte dimensjoner har et fast antall unike verdier. Enhet-dimensjonen kan for eksempel ha opptil 3 verdier – mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner. I dette eksempelet har Enhet kardinaliteten 3.

Andre dimensjoner, for eksempel Vare-ID, Sidebane og Sideplassering, kan ha flere mulige unike verdier. Nettsteder og apper i netthandelsområdet kan ha hundretusenvis av elementer. Nettsteder kan bestå av hundretusenvis av unike sider. Disse dimensjonene forventes å ha høy kardinalitet.

Dimensjoner med høy kardinalitet

Dimensjoner med høy kardinalitet er dimensjoner som har fått mer enn 500 unike verdier i løpet av 1 dag. Dimensjoner med høy kardinalitet fører til at antallet rader i en rapport øker. Dette gjør det mer sannsynlig at en rapport når radgrensen, noe som fører til at eventuelle data som overskrider grensen, samles under (other)-raden (annet).

Dimensjoner med høy kardinalitet bør bare brukes når informasjonen som samles inn, er nødvendig for bedriften, ettersom radgrensen i rapportene raskere nås.

Merk: I Google Analytics 4 har enkeltdimensjoner ingen kardinalitetsgrense. Områder kan ha dimensjoner med et hvilket som helst antall verdier, men hvis du bruker dimensjoner med høy kardinalitet, bør du gjennomgå de anbefalte fremgangsmåtene for konfigurering av egendefinerte dimensjoner og de anbefalte fremgangsmåtene for hvordan du unngår other-raden (annet).