[GA4] Aantal

Kardinaliteit verwijst naar het aantal unieke waarden dat aan een dimensie is toegewezen.

Sommige dimensies hebben een vast aantal unieke waarden. De dimensie Apparaat kan bijvoorbeeld maximaal 3 waarden bevatten: desktop, tablet, mobiel. In dit voorbeeld is de kardinaliteit van Apparaat 3.

Andere dimensies, zoals de dimensie Artikel-ID, Paginapad of Paginalocatie, kunnen meer mogelijke unieke waarden hebben. Websites en apps in de e-commerceruimte kunnen honderdduizenden items bevatten. Websites kunnen honderdduizenden unieke pagina's bevatten. Deze dimensies zouden naar verwachting een hoge kardinaliteit hebben.

Dimensies met hoge kardinaliteit

Dimensies met hoge kardinaliteit zijn dimensies met meer dan 500 unieke waarden per dag. Bij dimensies met een hoge kardinaliteit neemt het aantal rijen in een rapport toe, waardoor de kans groter is dat een rapport de limiet voor rijen bereikt. Hierdoor worden gegevens die hoger zijn dan de limiet samengevoegd in de rij (other).

Gebruik alleen dimensies met een hoge kardinaliteit als de verzamelde informatie nodig is voor het bedrijf, omdat rapporten sneller de rijlimiet kunnen bereiken.

Opmerking: Google Analytics 4 heeft geen limiet voor kardinaliteit voor een afzonderlijke dimensie. Property's kunnen dimensies met een willekeurig aantal waarden hebben, maar als u dimensies met een hoge kardinaliteit gebruikt, bekijk dan de best practices voor het instellen van aangepaste dimensies en de best practices om de rij (other) te vermijden.