Dimensions and metrics

[GA4] Taxa d'implicacions i percentatge de rebots

Utilitzeu les mètriques de taxa d'implicacions i de percentatge de rebots per mesurar la implicació al vostre lloc web o aplicació

Sobre les mètriques

La taxa d'implicacions i el percentatge de rebots són mètriques importants a Google Analytics que us permeten mesurar i analitzar la implicació dels usuaris amb el vostre lloc web o aplicació.

Les dues mètriques es defineixen en termes de sessions amb implicació.

• Una sessió és un període durant el qual un usuari s'implica amb el vostre lloc web o aplicació.
  • Una sessió amb implicació és una sessió que dura més de 10 segons, en què es completa un esdeveniment de conversió o en què es produeixen com a mínim dues visualitzacions de pàgina o de pantalla.

La taxa d'implicacions és el percentatge de sessions amb implicació al vostre lloc web o aplicació mòbil. El percentatge de rebots és el contrari de la taxa d'implicacions. El percentatge de rebots és el percentatge de sessions en què no hi ha hagut implicació.

Dit d'una altra manera, la taxa d'implicacions us ajuda a mesurar el percentatge de visites al lloc web o a l'aplicació que han comportat algun tipus d'implicació significativa.

Exemple

Per exemple, un usuari visita el vostre lloc web, llegeix algun contingut durant menys de 10 segons i, tot seguit, marxa. Mentre era al lloc web, no ha activat cap esdeveniment ni ha visitat cap altra pàgina.

En aquest cas, com que l'usuari no compleix cap dels criteris d'una sessió amb implicació (la sessió ha durant menys de 10 segons, no s'ha produït cap esdeveniment de conversió i no hi ha hagut almenys dues visualitzacions de pàgina o de pantalla), la sessió no es comptabilitzaria com a sessió amb implicació. Si aquesta fos l'única sessió al vostre lloc web, la taxa d'implicacions seria del 0% i el percentatge de rebots seria del 100%.

Afegir les mètriques als informes

De manera predeterminada, la majoria d'informes de Google Analytics no inclouen les mètriques de taxa d'implicacions ni de percentatge de rebots. Per veure-les als informes, cal que els personalitzeu. Podeu personalitzar un informe si sou editor o administrador. Només podeu afegir mètriques als informes de detalls.

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Al menú de l'esquerra, seleccioneu Informes Informes.
  3. Aneu a l'informe que vulgueu personalitzar, com ara l'informe de pàgines i pantalles.
  4. A l'extrem superior dret de l'informe, feu clic a Personalitza l'informe [Personalitzar l'informe].
    Important: si no veieu el botó, vol dir que no teniu el rol d'editor o d'administrador.
  5. A Dades de l'informe, feu clic a Mètriques.Captura de pantalla del menú per personalitzar l'informe amb l'opció Mètriques marcada
    Si només veieu Afegeix targetes i no Mètriques, vol dir que sou en un informe de visió general. Només podeu afegir mètriques a un informe de detalls.
  6. Feu clic a Afegeix una mètrica (a prop de la part inferior del menú de la dreta).
  7. Escriviu "Taxa d'implicacions". Si la mètrica no es mostra, vol dir que ja s'ha inclòs a l'informe.
  8. Escriviu "Percentatge de rebots". Si la mètrica no es mostra, vol dir que ja s'ha inclòs a l'informe.
  9. Feu clic a Aplica.
    Captura de pantalla del menú Mètriques amb les dues mètriques marcades
  10. Deseu els canvis a l'informe actual.

Les mètriques de taxa d'implicacions i de percentatge de rebots s'afegiran com les dues últimes columnes de la taula. Si teniu moltes mètriques a la taula, pot ser que hàgiu de desplaçar-vos cap a la dreta per veure-les.

Fer la migració des de Universal Analytics

Si feu la migració des de Universal Analytics i voleu entendre la diferència en el càlcul del percentatge de rebots a Google Analytics 4, consulteu l'article [UA→GA4] Comparar mètriques: Google Analytics 4 i Universal Analytics.

Augmentar la taxa d'implicacions

Si la vostra taxa d'implicacions és baixa, plantegeu-vos utilitzar els informes i les exploracions a Analytics per entendre millor si és uniformement baixa o si és resultat de determinats canals, parells font/mitjà, pàgines, pantalles o algun altre element.

Per exemple, si unes quantes pàgines o pantalles tenen una taxa d'implicacions baixa, comproveu si el contingut està ben relacionat amb el màrqueting que utilitzeu per dirigir els usuaris a aquestes pàgines o pantalles, i si aquestes pàgines o pantalles els ofereixen camins senzills fins als passos següents que voleu que facin.

Si un canal determinat té una taxa d'implicacions baixa, reviseu-ne els esforços de màrqueting. Per exemple, si els usuaris que venen a través de display reboten, assegureu-vos que els vostres anuncis siguin rellevants per al contingut del vostre lloc web.

Si el problema és més difós, doneu un cop d'ull al codi de mesurament per assegurar-vos que s'han etiquetat totes les pàgines necessàries correctament. Si recolliu dades d'una aplicació, assegureu-vos d'haver configurat correctament l'SDK de Google Analytics for Firebase.