Verdien av digital analyse

Innenfor markedsføring gjenspeiler en kjøpstrakt de ulike trinnene i kundeengasjementet. En grunnleggende kjøpstrakt inkluderer følgende:

• Brukeranskaffelse innebærer å skape bevissthet og brukerinteresse.
  • Atferd er når brukere har interaksjoner med bedriften din.
  • Konvertering er når en bruker blir kunde og utfører en transaksjon med bedriften din.

Utenfor nettet kan denne prosessen være vanskelig å måle. På nettet kan vi imidlertid måle mange ulike aspekter ved trakten ved hjelp av digital analyse. Vi kan spore hvilken atferd på nettet som førte til kjøp, og vi kan bruke disse dataene til å treffe veloverveide beslutninger om hvordan vi kan nå ut til nye og eksisterende kunder.

Digital analyse i praksis

Se for deg en nettbutikk, for eksempel Google Merchandise Store. Butikkens mål kan for eksempel være å selge flere T-skjorter. Ved hjelp av digital analyse kan data fra butikkens nettkampanjer samles inn og analyseres, for å se hvilke kampanjer som er mest effektive, og for å utvide de aktuelle markedsføringstiltakene.

Det kan for eksempel være lurt å analysere butikkens geografiske salgsdata for å forstå om folk på visse steder kjøper mange T-skjorter. Hvis de gjør det, er det nyttig å kjøre flere annonsekampanjer for butikken på de aktuelle stedene. Statistikk kan også brukes til å få innsikt i hvordan brukerne beveger seg gjennom butikkens handlekurv på nettet. Hvis det viser seg at brukerne har problemer med et bestemt trinn på butikkens nettsted, kan det gjøres endringer på nettstedet for å løse problemet.

Ulike typer bedrifter kan dra nytte av digital analyse:

• Publisister kan bruke digital analyse til å skape en lojal, svært engasjert målgruppe, og til å tilpasse annonseringen på nettstedet bedre i tråd med brukernes interesser.
  • Netthandelsbedrifter kan bruke digital statistikk til å få innsikt i kundenes kjøpsatferd på nettet, og til å markedsføre produktene og tjenestene de tilbyr, på en bedre måte.
  • Nettsteder som skal generere potensielle salg, kan samle inn brukerinformasjon slik at salgsteamene kan nå ut til potensielle kunder.

Vi har hovedsakelig snakket om datainnsamling fra nettsteder, men Google Analytics kan også samle inn atferdsdata fra en rekke systemer, for eksempel mobilapper, nettsalgssystemer, videospillkonsoller og systemer for kunderelasjonshåndtering eller andre plattformer med internettilkobling.

Disse dataene settes sammen i Analytics-rapporter, som du kan bruke til å utføre dyptgående analyser for å få mer kunnskap om kundene dine og kjøpsprosessen. Deretter kan du teste nye løsninger for å skape vekst i bedriften din.