Com funciona Google Analytics

Google Analytics és una plataforma que recull dades dels vostres llocs web i aplicacions per crear informes que proporcionen estadístiques sobre la vostra empresa.

Mesurar un lloc web

Per mesurar un lloc web, primer heu de crear un compte de Google Analytics. A continuació, heu d'afegir un petit fragment de codi de mesurament de JavaScript a cada pàgina del lloc web. Cada vegada que un usuari visiti una pàgina web, el codi de seguiment recollirà informació pseudonimitzada sobre la manera com l'usuari ha interaccionat amb la pàgina.

En el cas de Google Store, el codi de mesurament podria mostrar quants usuaris han visitat una pàgina que ven gots en comparació amb una altra que ven articles per a la llar. També ens podria indicar el nombre d'usuaris que han comprat un article, com ara una nina d'Android, fent un seguiment de si han arribat a la pàgina de confirmació de la compra.

El codi de mesurament també recull informació del navegador, com ara la configuració d'idioma, el tipus de navegador (per exemple, Chrome o Safari) i el dispositiu i el sistema operatiu en què s'executa el navegador. Fins i tot pot recollir la "font del trànsit", és a dir, què va portar inicialment els usuaris al lloc web. Podria ser un motor de cerca, un anunci en què van fer clic o una campanya de màrqueting per correu electrònic.

Processament i informes

Quan el codi de mesurament recull dades, empaqueta aquesta informació i l'envia a Google Analytics perquè es processi en informes. Quan Analytics processa dades, les agrega i organitza en funció de criteris concrets, com ara si el dispositiu de l'usuari és un mòbil o un ordinador, o bé el navegador que utilitza.

Tanmateix, també hi ha opcions de configuració que us permeten personalitzar la manera com es processen les dades. Per exemple, és possible que vulgueu aplicar un filtre per assegurar-vos que les dades no incloguin el trànsit intern de l'empresa ni el trànsit dels desenvolupadors.

Un cop Analytics processa les dades, s'emmagatzemen en una base de dades, en què no es poden canviar.

Així doncs, recordeu que, quan definiu la configuració, no heu d'excloure cap dada que us podria interessar analitzar més endavant. Un cop les dades s'hagin processat i emmagatzemat a la base de dades, es mostraran a Google Analytics com a informes.