[GA4] Rekommendationer

Google Analytics visar anpassade rekommendationer som hjälper dig att få så användbar och exakt data som möjligt och dra fördel av nya och relevanta funktioner så fort de blir tillgängliga. Google visar rekommendationer genom att ta hänsyn till din egendoms historik, dina inställningar och trender i Google Analytics.

Rekommendationerna visas i avsnittet Rekommendationerstartsidan och sammanhangsbaserat i hela Google Analytics högst upp och till höger på relevanta sidor.

Om din egendom just har börjat visas kanske du inte ser några rekommendationer alls. Google Analytics upptäcker och lanserar regelbundet nya rekommendationer åt dig.

Typer av rekommendationer

Google kan visa en eller flera av följande rekommendationer för att hjälpa dig att få ut mer av Google Analytics:

• Skapa prediktiva målgrupper: Google rekommenderar att du skapar en prediktiv målgrupp (till exempel användare som sannolikt kommer att hoppa av) som du kan använda för remarketing eller budgivning i kampanjer eller annonsgrupper i Google Ads.
  • Stärk din verksamhet med ett Google Ads-saldo: Google ger nya Google Ads-användare ett engångssaldo som hjälper dig att nå fler potentiella kunder med hjälp av din Google Analytics-data.
  • Skapa konverteringar i Google Ads: Om du har länkat ett Google Ads-konto kan du se en rekommendation om att importera dina viktiga händelser för webbsidor och appar från Google Analytics 4 till Google Ads. När du importerar viktiga händelser till Google Ads kan du komma åt Google Analytics-data i Google Ads och optimera dina bud för att få bättre resultat.
  • Installera Google Analytics-appen: Google rekommenderar att du installerar Google Analytics-appen så att du kan hålla kontakten med ditt företag när du är på språng. Med appen kan du övervaka ditt företag i realtid, skapa egna rapporter och vidta åtgärder för att förbättra ditt konto. Rekommendationen innehåller en QR-kod så att du enkelt kan hitta mobilappen i Apple App Store (för iOS) eller Google Play Butik (för Android).
  • Länka din Display & Video 360-annonsör (DV360): Om vi upptäcker en olänkad DV360-annonsör kan du se denna rekommendation om att länka DV360-annonsören till Google Analytics. Genom att länka DV360-annonsören kan du exportera målgrupper och konverteringar från Analytics till DV360 och se kostnadsdata och data om användarengagemang i Analytics för bättre kampanjmätning.
  • Länka ditt Google Ads-konto: Denna rekommendation kan visas när Google identifierar ett olänkat Google Ads-konto för att uppmuntra dig att länka ditt konto till Google Analytics. När du länkar Google Ads-kontot kan du se dina Google Ads-kampanjer, få tillgång till nya Google Ads-dimensioner, importera viktiga händelser i Analytics till Google Ads och förbättra din Google Ads-remarketing.
  • Länka ditt Play Console-konto: När vi har identifierat en olänkad Google Play-app som är kopplad till din Google Analytics-egendom, kan du se en rekommendation om att länka ditt Play Console-konto till Google Analytics. När du länkar ditt Play Console-konto får du åtkomst till mätvärden för köp i appen och prenumerationer i Google Analytics 4-rapporterna.
  • Länka ditt Search Console-konto: När Google identifierar ett olänkat Search Console-konto kan du se en rekommendation om att länka ditt Search Console-konto till Google Analytics. När du länkar Search Console-kontot får du tillgång till nya Search Console-dimensioner samt Google-rapporterna Sökfrågor i organisk trafik och Organisk söktrafik där du kan analysera din sökfråge- och söktrafikdata.
  • Ställ in samtyckesläge på nytt: Den här rekommendationen kan visas när du har implementerat samtyckesläget i gtag.js, Google Taggstyrning eller Google Analytics för Firebase SDK men det är troligt att Google-taggarna eller plattformen för samtyckeshantering blockerar pingar utan cookies. När du återaktiverar pingar utan cookies använder de flesta rapportplattformar i Google Analytics 4 beteendemodellering när modelleringskvaliteten tillåter detta. Då tillämpas maskininlärning för att fylla luckor i data, genom att beteendet hos användare som nekar till analyscookies modelleras utifrån beteendet hos liknande användare som godtar analyscookies. Läs mer om hur du återaktiverar Google-taggar när du använder samtyckesläget.
  • Registrera dig för ett Merchant Center-konto: Genom att skapa ett Merchant Center-konto kan du visa produkter från din onlinebutik på Google Sök, Google Maps, YouTube och i andra tjänster från Google.

Ignorera rekommendationer

Google Analytics tar bort rekommendationen när du har utfört den rekommenderade åtgärden. Du kan ignorera en rekommendation som du inte vill tillämpa genom att välja Mer > Ignorera högst upp till höger i rekommendationen.

Varför är en rekommendation inte längre tillgänglig?

Rekommendationer visas och försvinner av många anledningar. Till exempel kanske du inte längre ser en rekommendation eftersom den redan har tillämpats, eftersom fördelarna med att tillämpa den inte längre är uppenbara eller eftersom du har ignorerat rekommendationen. Du kan alltid hitta andra rekommendationer för ditt konto.