[GA4] Anbefalinger

Google Analytics viser skreddersydde anbefalinger for at du skal få så nyttige og nøyaktige data som mulig og kunne bruke nye og relevante funksjoner så snart de er tilgjengelige. Google viser anbefalinger ved å se på loggen for området ditt, innstillingene du bruker, og trender over hele Google Analytics.

Anbefalinger vises i Anbefalinger-delen på startsiden og øverst og til høyre på eventuelle relevante sider i Google Analytics.

Det kan hende du ikke ser noen anbefalinger hvis området nylig ble aktivert, men det kan lønne seg å sjekke dette regelmessig. Google Analytics finner og viser deg regelmessig nye anbefalinger.

Typer anbefalinger

For at du skal få mer ut av Google Analytics, kan Google vise deg én eller flere av disse anbefalingene:

• Opprett forutsigende målgrupper: Google anbefaler at du oppretter en forutsigende målgruppe (f.eks. brukere som sannsynligvis kommer til å falle fra). Deretter kan du bruke målgruppen i forbindelse med budgivning eller remarketing i Google Ads-kampanjer eller -annonsegrupper.
  • Skap vekst i bedriften med en Google Ads-bonus: Google gir nye Google Ads-brukere en engangsbonus. Dermed kan du nå ut til flere potensielle kunder ved hjelp av Google Analytics-dataene dine.
  • Definer konverteringer i Google Ads: Hvis du har en tilknyttet Google Ads-konto, kan du bli anbefalt å importere de viktige app- og netthendelsene dine fra Google Analytics 4 til Google Ads. Ved å importere viktige hendelser til Google Ads får du se Google Analytics-data i Google Ads, slik at du kan optimalisere budene for å oppnå bedre resultater.
  • Installer Google Analytics-mobilappen: Google anbefaler at du installerer Google Analytics-mobilappen, slik at du kan holde øye med bedriften din uansett hvor du er. I mobilappen kan du overvåke bedriften i sanntid, lage rapporter selv og iverksette tiltak for å finstemme kontoen din. Anbefalingen inneholder en QR-kode, slik at du enkelt finner mobilappen i Apple App Store (iOS) eller Google Play-butikken (Android).
  • Tilknytt Display & Video 360-annonsørkontoen din (DV360): Når vi finner en DV360-annonsørkonto som ikke er tilknyttet Google Analytics, kan denne anbefalingen vises. Ved å tilknytte DV360-annonsørkontoen kan du eksportere Analytics-målgrupper og -konverteringer til DV360 og se kampanjerelaterte kostnadsdata og data om brukerengasjement i Analytics, noe som gir deg mer presis kampanjemåling.
  • Tilknytt Google Ads-kontoen din: Når Google identifiserer en Google Ads-konto som ikke er knyttet sammen med Google Analytics, kan du se denne anbefalingen. Hvis du tilknytter Google Ads-kontoen, kan du se Google Ads-kampanjene dine, bruke nye Google Ads-dimensjoner, importere viktige hendelser i Analytics til Google Ads og finstemme remarketingen i Google Ads.
  • Tilknytt kontoen du har i Play-konsollen: Når vi finner en Google Play-app som ikke er knyttet sammen med denne kontoen, men som er knyttet sammen med Google Analytics-området ditt, kan vi vise en anbefaling om å knytte Play-konsollkontoen sammen med Google Analytics. Ved å tilknytte Play-konsollkontoen får du se beregninger for kjøp i apper og abonnementer i Google Analytics 4-rapportene.
  • Tilknytt Search Console-kontoen din: Hvis Google ser at Search Console-kontoen din ikke er tilknyttet, kan du bli anbefalt å knytte den sammen med Google Analytics. Hvis du tilknytter Search Console-kontoen, får du tilgang til nye Search Console-dimensjoner og rapportene om organiske søk på Google og organisk søketrafikk på Google, som gjør at du kan analysere dataene dine om søk og søketrafikk.
  • Konfigurer samtykkemodus på nytt: Du kan se denne anbefalingen når du har implementert samtykkemodus i gtag.js, Google Tag Manager eller Google Analytics for Firebase SDK, men Google-taggene eller plattformen for samtykkestyring sannsynligvis blokkerer ping uten informasjonskapsler. Denne anbefalingen informerer deg om at hvis du opphever blokkeringen av ping uten informasjonskapsler, kommer de fleste rapporteringsplattformer i Google Analytics 4 til å bruke atferdsmodellering, når modellens kvalitet tillater det, for å fylle datahullene ved hjelp av maskinlæring for å modellere atferden til brukere som avviser bruk av Analytics-informasjonskapsler, basert på atferden til lignende brukere som godtar bruk av slike informasjonskapsler. Finn ut mer om hvordan du kan oppheve blokkeringen av Google-tagger når samtykkemodus brukes.
  • Registrer deg for en Merchant Center-konto: Hvis du oppretter en Merchant Center-konto, kan du vise produkter fra nettbutikken din på Google Søk, Google Maps, YouTube og i andre Google-tjenester.

Avvis anbefalinger

Google Analytics fjerner anbefalinger når du har utført de anbefalte handlingene. Du kan avvise en anbefaling du ikke vil følge, ved å velge Mer > Avvis øverst til høyre i anbefalingen.

Hvorfor er en anbefaling ikke lenger tilgjengelig?

Det kan være mange årsaker til at anbefalinger er tilgjengelige – eller at de ikke er det. Hvis en anbefaling ikke lenger vises, kan det for eksempel skyldes at du har fulgt anbefalingen, at du har avvist den, eller fordi du ikke lenger oppnår betydelige fordeler ved å følge den. Du kan når som helst utforske andre anbefalinger for kontoen din.