Om Webbplatshastighet

Rapporterna Webbplatshastighet visar hur snabbt användarna kan se och använda innehållet på webbplatsen. Du kan hitta områden som behöver förbättras och sedan spåra omfattningen av förbättringarna.

Rapporterna Webbplatshastighet mäter två aspekter av latens:

• Sidans inläsningstid för ett urval av sidvisningarna på webbplatsen. Du kan visa data i olika dimensioner om du vill se hur snabbt sidorna läses in ur olika perspektiv (till exempel i olika webbläsare eller länder). Informationen visas i rapporten Sidtider.
  • Exekveringshastighet eller inläsningstid för varje enskild träff, händelse eller användarinteraktion som du vill spåra (till exempel hur snabbt bilder läses in eller svarstiden vid knappklickningar). Uppgifterna finns i rapporten Användartimer.
  • Hur snabbt webbläsaren analyserar dokumentet och gör det tillgängligt för användaren. Ingen ytterligare konfigurering krävs för att se den här informationen. Uppgifterna finns i rapporten Sidtider på fliken DOM-tider.
Innehåll i artikeln:

Se information om webbplatshastighet

Du behöver inte ändra i spårningskoden när du vill se data i rapporterna Sidtider och Hastighetsförslag. Rapporten Användartimer kräver däremot ytterligare konfigurering. Följ anvisningarna i utvecklarguiden.

Så här ser du rapporten Webbplatshastighet:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Gå till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Beteende > Webbplatshastighet.

Rapporten Sidtider

I rapporten Sidtider kan du göra detaljerade analyser av de enskilda sidornas resultat. Rapporten innehåller följande flikar och underflikar:

• Utforskaren: Sidinformation i samband med olika primära och sekundära dimensioner
    • Webbplatsanvändning: Grundläggande interaktionsstatistik, som sidvisningar och avvisningsfrekvens
    • Teknik: Nätverks- och serverstatistik
    • DOM-tider: Dokumentanalysstatistik
  • Distribution: Tidssegment för olika mätvärden
  • Kartöversikt: Geografisk information i samband med olika primära och sekundära dimensioner
    • Webbplatsanvändning: Grundläggande interaktionsstatistik, som sidvisningar och avvisningsfrekvens
    • Teknik: Nätverks- och serverstatistik
    • DOM-tider: Dokumentanalysstatistik

Rapporten Hastighetsförslag

I rapporten Hastighetsförslag kan du se webbplatsens hastighet i mätvärden som Genomsn. sidhämtningstid (sek) och Genomsn. serversvarstid (sek). Med hjälp av rapporten kan du identifiera områden som kräver förbättring på webbplatsen och på specifika sidor, så att du kan få sidorna att hämtas snabbare.

Med PageSpeed-verktygen kan du dessutom analysera och optimera din webbplats. Här hittar du även tekniker för att implementera förslagen.

Rapporten Användartimer

I rapporten Användartimer kan du göra detaljerade analyser av de enskilda resursernas resultat (till exempel bilder, videor, knappar). Rapporten innehåller följande flikar:

• Utforskaren: Resursinformation i samband med olika primära och sekundära dimensioner
  • Distribution: Tidssegment för olika mätvärden
  • Kartöversikt: Geografisk information i samband med olika primära och sekundära dimensioner

Anmärkningar

• Spårning av webbplatshastighet påverkar inte avvisningsfrekvensen på webbplatsen.
  • Anslutningshastigheten kan bara spåras från webbläsare som har stöd för HTML5-gränssnittet Navigation Timing, eller där Google Verktygsfält har installerats. Detta inbegriper vanligtvis Chrome, Firefox 7 och senare, Internet Explorer 9 och senare, Android 4.0-webbläsare och senare och tidigare versioner av Internet Explorer med Google Verktygsfält installerat.
  • Beräkningen av genomsnittlig sidhämtningstid ändrades i november 2011. Den genomsnittliga sidhämtningstiden inbegriper nu också omdirigeringstid. Det kan hända att du ser en ökning av den övergripande sidhämtningstiden på webbplatsen, beroende på hur många och hur stora omdirigeringar som finns på den. När du jämför olika datum, bör du tänka på att data som har samlats in före november 2011 inte inbegriper omdirigeringstider.
  • Med början runt den 16 november 2011 fick många webbplatser längre genomsnittlig sidhämtningstid. Ökningen berodde inte på ett faktiskt hastighetsproblem på webbplatserna, utan på fel i Firefox-implementeringen av funktionen Navigation Timing, närmare bestämt när det gällde beräkningen av navigeringsstarten. Till följd av detta fick sidor som visades i Firefox högre värden på genomsnittlig omdirigeringstid och därmed också högre genomsnittlig sidhämtningstid. Felet åtgärdades i Firefox 9 som lanserades den 10 december 2011, och uppdaterades automatiskt för användarna under de efterföljande tre till fyra veckorna. Om din webbplats fick längre sidhämtningstider under den här perioden, kan du ta reda på om det berodde på Firefox genom att kontrollera informationen i dimensionen Webbläsare.
  • Som standard hämtas statistiken om sidtider från ett standardinställt urval av en procent användarna. I dokumentationen om analytics.js för utvecklare hittar du detaljerad information om hur du anpassar samplingsfrekvensen för Webbplatshastighet.
  • Tidigare versioner av Webbplatshastighet krävde att du ändrade i spårningskoden genom att lägga till _trackPageLoadTime. Webbplatser med detta äldre anrop samlar fortfarande in hastighetsdata med en samplingsfrekvens på tio procent. Anropet kommer att ignoreras i framtiden, och samplingsfrekvensen kommer att ändras till en procent som standard. Överväg att uppdatera spårningskoden med setSiteSpeedSampleRate() om du vill ange en högre samplingsfrekvens.

Relaterade resurser

Dokumentation om användartimer för utvecklare: