Sitesnelheid

Over sitesnelheid

In de rapporten voor sitesnelheid worden drie aspecten van latentie gemeten:

• Laadtijd van pagina voor een voorbeeld van paginaweergaven op uw site. U kunt de gegevens weergeven voor verschillende dimensies om te kijken hoe snel uw pagina's laden vanuit een groot aantal perspectieven (bijvoorbeeld in verschillende browsers, in verschillende landen). Er is geen aanvullende configuratie vereist om deze gegevens te zien. Gegevens zijn beschikbaar in de rapporten Overzicht en Paginatiming.
  • Uitvoeringssnelheid of laadtijd van een discrete hit, gebeurtenis of gebruikersinteractie die u wilt bijhouden (bijvoorbeeld, hoe snel afbeeldingen laden, reactietijd voor een druk op de knop). Gegevens zijn beschikbaar in het rapport Gebruikerstiming.
    Dit vereist aanvullende instellingen die moeten worden voltooid door een bevoegde ontwikkelaar. Voor informatie over het toevoegen van de aangepaste timingcode, volgt u de instructies in de handleiding voor ontwikkelaars voor Universal Analytics (analytics.js) of klassieke Google Analytics (ga.js). U moet dezelfde methode gebruiken als uw verzamelingsfragment.
  • Hoe snel de browser het document parseert en beschikbaar maakt voor gebruikersinteractie. Er is geen aanvullende configuratie vereist om deze gegevens te zien. Gegevens zijn beschikbaar in het rapport Paginatiming op de subtabbladen DOM-duur.

U kunt de informatie uit deze rapporten gebruiken om te beoordelen hoe goed uw site presteert wat betreft de snelheid waarmee gebruikers de inhoud kunnen zien en er interactie mee kunnen hebben. U kunt gebieden identificeren die verbetering nodig hebben en ook de schaal van deze verbeteringen bijhouden.

U vindt deze rapporten in Content > Sitesnelheid.

Het rapport Overzicht is toegespitst op gemiddelde laadtijd van pagina's per browser, land/gebied en pagina.

Met het rapport Paginatiming kunt u gedetailleerde analyses van individuele paginaprestaties uitvoeren. Het rapport bevat de volgende tabbladen en subtabbladen:

• Explorer: paginagegevens in de context van verschillende primaire en secundaire dimensies
    • Sitegebruik: standaard interactiestatistieken zoals paginaweergaven en bouncepercentages
    • Technisch: netwerk- en serverstatistieken
    • DOM-duur: statistieken over documentparsering
  • Distributie: timingbuckets voor verschillende statistieken
  • Kaartoverlay: geografische gegevens in de context van verschillende primaire en secundaire dimensies
    • Sitegebruik: standaard interactiestatistieken zoals paginaweergaven en bouncepercentages
    • Technisch: netwerk- en serverstatistieken
    • DOM-duur: statistieken over documentparsering

Met het rapport Gebruikerstiming kunt u gedetailleerde analyses uitvoeren van afzonderlijke prestaties van bronnen (bijvoorbeeld afbeeldingen, video's of knoppen). Dit rapport bevat de volgende tabbladen:

• Explorer: brongegevens in de context van verschillende primaire en secundaire dimensies
  • Distributie: timingbuckets voor verschillende statistieken
  • Kaartoverlay: geografische gegevens in de context van verschillende primaire en secundaire dimensies

Opmerkingen

• Het bijhouden van de sitesnelheid heeft geen invloed op het bouncepercentage voor uw site.
  • Het bijhouden van de snelheid van uw site komt alleen voor bij browsers die de HTML5 Navigation Timing interface ondersteunen of waarbij de Google Toolbar is geïnstalleerd. Meestal gaat het hierbij om Chrome, Firefox 7 en hoger, Internet Explorer 9 en hoger, de browser Android 4.0 en hoger, en eerdere versies van Internet Explorer waarin Google Toolbar is geïnstalleerd.
  • De berekening van de gemiddelde paginalaadtijd is in november 2011 gewijzigd. In de gemiddelde paginalaadtijd is nu ook de omleidingstijd opgenomen. Mogelijk ziet u langere paginalaadtijden voor uw site, afhankelijk van het aantal en de betekenis van de omleidingen op uw site. Wanneer u datums vergelijkt, moet u er rekening mee houden dat in de gegevens die vóór november 2011 zijn verzameld, geen omleidingstijden zijn opgenomen.
  • Vanaf november 2011 zijn op veel sites de gemiddelde paginalaadtijden toegenomen. Deze langere laadtijden zijn niet specifiek een snelheidsprobleem voor de sites, maar zijn het gevolg van bugs tijdens de implementatie van de Navigation Timing van Firefox, met name bij hoe de start van de navigatie wordt berekend. Als gevolg hiervan hebben pagina's die in Firefox worden weergegeven, hogere waarden voor gemiddelde omleidingstijd en dus gemiddelde paginalaadtijd. Dit is opgelost als onderdeel van de release van Firefox 9 op 10 december 2011 en wordt tijdens de komende drie tot vier weken automatisch bijgewerkt voor gebruikers. Als uw site gedurende deze periode met langere paginalaadtijden te kampen heeft, kunt u nagaan of dit wordt veroorzaakt door Firefox door de gegevens van de dimensie 'Browser' te controleren.
  • Standaard worden de statistieken voor paginatiming afgeleid van een vaste steekproef van 1 procent van de bezoekers van uw site. Zie de Trackingcodereferentie voor specifieke details over het aanpassen van het steekproefpercentage voor sitesnelheid met setSiteSpeedSampleRate().
  • Voor eerdere versies van de functie Sitesnelheid was een wijziging in de trackingcode vereist om _trackPageLoadTime. Op sites met de verouderde aanroep worden de snelheidsgegevens nog altijd op basis van een steekproefpercentage van 10 procent verzameld. Deze aanroep wordt in de toekomst echter genegeerd en het steekproefpercentage zal terugvallen naar de standaardinstelling van 1 procent. Overweeg om uw trackingcode bij te werken voor het gebruik van setSiteSpeedSampleRate() om een hoger steekproefpercentage in te stellen.

Hierna leert u hoe u sitesnelheid moet interpreteren.