Om nettstedhastighet

Nettstedhastighet-rapporten viser hvor raskt brukerne kan se og samhandle med innhold. Du kan identifisere områder som må forbedres, og deretter spore omfanget av disse forbedringene.

I Nettstedhastighet-rapportene måles tre typer tidsforsinkelser:

• Sideinnlastingstid for et utvalg av sidevisninger på nettstedet ditt. Du kan finne ut hvor raskt sidene lastes inn, basert på data for ulike dimensjoner og sett fra ulike perspektiver (f.eks. i forskjellige nettlesere og i forskjellige land). Dataene er tilgjengelige i Tidsbruk per side-rapporten.
  • Kjørehastigheten eller innlastingstiden for individuelle treff, hendelser eller brukerinteraksjoner du ønsker å spore (f.eks. hvor raskt bilder lastes inn, eller responstiden når brukerne klikker på en knapp). Dataene er tilgjengelige i Brukertiming-rapporten.
  • Hvor raskt dokumentet parses og gjøres tilgjengelig for brukerinteraksjon i nettleseren. Det er ikke påkrevd med ytterligere konfigurering for å se disse dataene. Dataene er tilgjengelige på DOM-tidsrammer-underfanene i Tidsbruk per side-rapporten.
Innholdet i denne artikkelen:

Se data om nettstedhastighet

Det kreves ingen endringer i sporingskoden for å kunne se data i Tidsbruk per side- og Hastighetsforslag-rapporten. Brukertiming-rapporten krever imidlertid noe ekstra konfigurering. Følg instruksjonene i utviklerveiledningen.

Slik åpner du Nettstedhastighet-rapporten:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Atferd > Nettstedhastighet.

Tidsbruk per side-rapporten

Med Tidsbruk per side-rapporten kan du foreta detaljert analyse av resultatene for enkeltsider. Rapporten inneholder disse fanene og underfanene:

• Utforsker: sidedata i sammenheng med forskjellige primære og sekundære dimensjoner
    • Nettstedbruk: grunnleggende interaksjonsberegninger som sidevisninger og fluktfrekvens
    • Teknisk: nettverks- og tjenerberegninger
    • DOM-tidsrammer: beregninger for dokumentparsing
  • Distribusjon: tidsrammer for ulike beregninger
  • Kartoverlegg: geografiske data i sammenheng med forskjellige primære og sekundære dimensjoner
    • Nettstedbruk: grunnleggende interaksjonsberegninger som sidevisninger og fluktfrekvens
    • Teknisk: nettverks- og tjenerberegninger
    • DOM-tidsrammer: beregninger for dokumentparsing

Hastighetsforslag-rapporten

I Hastighetsforslag-rapporten kan du se hastigheten på nettstedet ditt med beregninger som for eksempel «Gj.sn. nedlastingstid for side (sek)» og «Gjennomsnittlig responstid for tjener (sek)». Ved hjelp av rapporten kan du identifisere områder med forbedringspotensial – både knyttet til bestemte sider og på hele nettstedet – der du kan bidra til at sidene lastes inn raskere.

Med PageSpeed-verktøyene kan du også analysere og optimalisere nettstedet ditt. Her ser du også hvordan du implementerer forslagene.

Brukertiming-rapporten

Med Brukertiming-rapporten kan du analysere resultatene for enkeltressurser (f.eks. bilder, videoer og knapper) i detalj. Rapporten inneholder følgende faner:

• Utforsker: ressursdata i sammenheng med forskjellige primære og sekundære dimensjoner
  • Distribusjon: tidsrammer for ulike beregninger
  • Kartoverlegg: geografiske data i sammenheng med forskjellige primære og sekundære dimensjoner

Merknader

• Sporing av nettstedhastighet har ingen innvirkning på fluktfrekvensen for nettstedet ditt.
  • Nettstedhastighet kan bare spores fra nettlesere som støtter HTML5-grensesnittet Navigation Timing eller har Google Verktøylinje installert. Dette gjelder vanligvis følgende nettlesere: Chrome, Firefox 7 og nyere og Internet Explorer 9 og nyere, Android 4.0-nettleseren og nyere, i tillegg til tidligere versjoner av Internet Explorer med Google Verktøylinje installert.
  • Vær oppmerksom på at beregningen for Gjennomsnittlig sideinnlastingstid ble endret i november 2011: Gjennomsnittlig sideinnlastingstid inkluderer nå viderekoblingstid. Den samlede sideinnlastingstiden på nettstedet ditt kan øke, avhengig av antallet og betydningen av viderekoblinger på nettstedet ditt. Ved datosammenligninger må du huske at data som ble samlet inn før november 2011, ikke inkluderer viderekoblingstider.
  • Fra midten av november 2011 registrerte mange nettsteder økt gjennomsnittlig sideinnlastingstid. Disse kunstig høye beregningene bunner ikke i et reelt hastighetsproblem på nettstedene, men skyldes feil i implementeringen av Navigation Timing i Firefox (spesielt hvordan starten av navigeringen beregnes). Dette gjør at sidene som blir vist i Firefox, oppføres med høyere verdier for Gjennomsnittlig viderekoblingstid (og dermed også lengre Gjennomsnittlig sideinnlastingstid). Problemet ble rettet opp i Firefox 9, og automatisk oppdatert til brukerne i løpet av de påfølgende 3–4 ukene etter utgivelsen 10. desember 2011. Hvis sidene på nettstedet ditt ble lastet inn tregere i denne perioden, kan du kontrollere dataene i Nettleser-dimensjonen for å finne ut om problemet skyldtes Firefox.
  • Som standard er beregningene for tidsbruk per side basert på et utvalg på 1 % av brukerne på nettstedet ditt. Du finner mer informasjon om tilpassing av samplingfrekvensen for nettstedhastighet i brukerdokumentasjonen for analytics.js.
  • I tidligere versjoner av sporingen av nettstedhastighet måtte sporingskoden endres før du kunne legge til _trackPageLoadTime. Nettsteder med det foreldede anropet samler fremdeles inn hastighetsdata med en samplingsfrekvens på 10 %. Dette anropet blir imidlertid oversett i fremtiden, og samplingsfrekvensen går tilbake til standarden på 1 %. Du bør vurdere å oppdatere sporingskoden din med setSiteSpeedSampleRate() for å angi en høyere samplingfrekvens.

Relaterte ressurser

Utviklerdokumentasjon for brukertiming: