Tietoja sivuston nopeudesta

Sivuston nopeus -​​raportit näyttävät sen, kuinka nopeasti käyttäjät näkevät sisällön ja voivat olla vuorovaikutuksessa sen kanssa. Voit tunnistaa alueet, jotka tarvitsevat parannusta, ja sitten seurata näiden parannusten laajuutta.

Sivuston nopeus -raportti mittaa kolmenlaista viivettä:

• sivun latausaikaa osassa verkkosivuston sivujen katselukerroista. Voit tarkastella eri ulottuvuuksia koskevia tietoja nähdäksesi, kuinka nopeasti sivusi latautuivat eri näkökulmista (esim. eri selaimissa, eri maissa). Tiedot ovat saatavilla Sivujen ajankäyttö -raportista.
  • Minkä tahansa seuraamasi ainutkertaisen osuman, tapahtuman tai käyttäjävuorovaikutuksen suoritusnopeutta tai latausaikaa (esim. kuinka nopeasti kuvat latautuvat, painikkeiden klikkauksiin vastaamiseen kuluva aika). Tiedot ovat saatavilla Käyttäjien ajankäyttö -raportista.
  • Kuinka nopeasti selain jäsentää asiakirjan ja tarjoaa sen käytettäväksi käyttäjän vuorovaikutusta varten. Näiden tietojen tarkastelemiseen ei tarvita lisäasetuksia. Tiedot ovat saatavilla Sivun ajoitukset -raportin DOM-ajoitukset -alavälilehdellä.
Artikkelin aiheet:

Sivuston nopeuden ​​tietojen katseleminen

Voit nähdä tietoja Sivujen ajankäyttö- ja Nopeusehdotukset-raporteista, eikä seurantakoodi vaadi tähän muutoksia. Käyttäjien ajankäyttö -raportti vaatii lisämääritysten tekoa. Seuraa Kehittäjän oppaan ohjeita.

Voit katsoa Sivuston nopeus ‑raportteja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Käyttäytyminen > Sivuston nopeus.

Sivujen ajankäyttö -raportti

Sivujen ajankäyttö -raportin avulla voit tehdä yksityiskohtaisen analyysin yksittäisen sivun tehokkuudesta. Raportissa on seuraavat välilehdet ja alavälilehdet:

• Tutki: sivun tiedot eri ensisijaisten ja toissijaisten ulottuvuuksien kontekstissa
    • Sivuston käyttö: perusvuorovaikutustiedot, kuten sivun katselut ja välitön poistumisprosentti
    • Tekninen: verkko- ja palvelintiedot
    • DOM-ajankäyttö: dokumenttien jäsennystiedot
  • Jako: ajoitustietoryhmät eri tiedoille
  • Kartan peittokuva: maantieteelliset tiedot eri ensisijaisten ja toissijaisten ulottuvuuksien kontekstissa
    • Sivuston käyttö: perusvuorovaikutustiedot, kuten sivun katselut ja välitön poistumisprosentti
    • Tekninen: verkko- ja palvelintiedot
    • DOM-ajankäyttö: dokumenttien jäsennystiedot

Nopeusehdotukset-raportti

Sivuston nopeusehdotukset ovat optimointivinkkejä, jotka on tarkoitettu sivustoasi varten. Ota seuraavat vihjeet käyttöön sivujen lataamisen nopeuttamiseksi. Voit tarkastella sivujen suositeltuja optimointeja seuraavalla tavalla:

1. Kohdassa Käyttäytyminen > Sivuston nopeus > Nopeusehdotukset klikkaa optimoitavan sivun Sivuston nopeusehdotukset -sarakkeessa olevaa linkkiä. Sivun nopeusehdotukset -sivu tulee näkyviin.
  2. Klikkaa vasemmalla olevista siirtymisvaihtoehdoista sivun parantamiseen liittyviä ehdotuksia. Ehdotuksissa selitetään, miksi ne ovat sivuston kannalta tärkeitä ja kuinka voit ottaa ne käyttöön.

Useilla verkkosivuilla on dynaamista sisältöä, kuten mainoksia, jotka ovat erilaisia jokaisella sivun latauskerralla. Siksi sivusi Analyticsissa näkyvät pisteet ja ehdotukset voivat poiketa hieman PageSpeed-raportin tiedoista.

Jos PageSpeed-ehdotukset-sarakkeessa näkyy Ohje, emme ole voineet analysoida kyseisen URL-osoitteen sivua, ja sinun tulee yrittää myöhemmin uudelleen. Jos virhe ei poistu, se voi johtua seuraavista asioista:

• Verkkosivuston URL-osoite -kohtaan näkymän asetuksissa määritetty isäntänimi ei ole kelvollinen sivuston isäntänimi.
  • Sivuston nopeusehdotusten raportissa näytettävät URL-osoitteet eivät ole kelvollisia verkkosivuston URL-osoitteita.
  • Seuraat useita aliverkkotunnuksia etkä käytä yhtä verkkoaseman tunnusta.
  • Olet määrittänyt näkymän suodattimet URL-osoitteiden uudelleenkirjoittamista varten.
  • Sivu edellyttää todennusta.

Lue lisää analysointiin ja optimointiin käytettävistä PageSpeed-työkaluista sekä tekniikoista, joiden avulla voit hyödyntää raportissa annettuja ehdotuksia.

PageSpeed-tulos ilmaisee, miten paljon voit nopeuttaa sivun latautumista. Korkea tulos tarkoittaa, että parantamisen varaa ei ole paljon. Pieni tulos tarkoittaa, että parantamisen varaa on. Tulos ei kerro nopeudesta sinänsä vaan ilmaisee, kuinka paljon nopeutta on mahdollista parantaa.

Tulos 100 tarkoittaa, että Analytics on analysoinut sivun, mutta ei osaa antaa parannussuosituksia. Jos tulossarakkeessa on arvo Ei mitään, sivun analysoimisessa on tapahtunut virhe. Suorittamalla raportin myöhemmin uudelleen voit selvittää, onko analyysi onnistunut. Jos kaikilla riveillä on arvo Ei mitään tai jos tietorivejä on vain muutama, vaikka odottaisit niitä olevan useita, kyseessä voi olla aikakatkaisuun liittyvä ongelma.

Käyttäjien ajankäyttö ‑raportti

Käyttäjien ajankäyttö -raportin avulla voit tehdä yksityiskohtaisen analyysin yksittäisen resurssin tehokkuudesta (esim. kuvat, videot, painikkeet). Raportissa on seuraavat välilehdet:

• Tutki: resurssin tiedot eri ensisijaisten ja toissijaisten ulottuvuuksien kontekstissa
  • Jako: ajoitustietoryhmät eri tiedoille
  • Kartan peittokuva: maantieteelliset tiedot eri ensisijaisten ja toissijaisten ulottuvuuksien kontekstissa

Huomautuksia

• Sivuston nopeuden seuranta ei vaikuta sivuston välittömään poistumisprosenttiin.
  • Sivuston nopeutta voi seurata vain sellaisista selaimista tulevissa käynneissä, jotka tukevat HTML5 Navigation Timing -käyttöliittymää tai joissa on Google-työkalupalkki. Tällaisia selaimia ovat esimerkiksi Chrome, Firefox 7 ja uudemmat, Internet Explorer 9 ja uudemmat, Android 4.0 ja uudemmat sekä Internet Explorerin aiemmat versiot, joissa on Google-työkalupalkki asennettuna.
  • Keskimääräisen sivun latausajan laskeminen muuttui marraskuussa 2011: keskimääräinen sivun latausaika sisältää nyt uudelleenohjausajan. Saatat havaita sivuston sivun kokonaislatausajan kasvaneen sivustosi uudelleenohjausten määrän ja merkityksen mukaan. Kun vertailet tietoja, muista että ennen marraskuuta 2011 kerätyt tiedot eivät sisällä uudelleenohjausaikoja.
  • Marraskuun 16. päivästä 2011 alkaen monen sivuston keskimääräiset latausajat kasvoivat. Nämä todellista suuremmat tiedot eivät tarkoita sivustojen nopeusongelmaa, vaan ne johtuvat virheistä Firefoxin Navigation Timing -käyttöliittymän käyttöönotossa etenkin siinä, miten navigoinnin alku lasketaan. Tästä syystä Firefoxissa katsellut sivut antavat korkeamman keskimääräisen uudelleenohjausajan ja keskimääräisen sivun latausajan arvon. Ongelma korjattiin Firefox 9 -versiossa, joka julkaistiin 10. joulukuuta 2011 ja päivitettiin käyttäjille automaattisesti seuraavien 3–4 viikon aikana. Jos sivustosi sivun latausajat ovat suuremmat tänä aikana, voit selvittää, johtuuko se Firefoxista, tarkistamalla tiedot yhdessä Selain-ulottuvuuden kanssa.
  • Oletuksena oleva kiinteä 1 %:n näyte käyttäjistä muodostaa tietojoukon, josta sivun ajankäytön tiedot otetaan. Lisätietoja Sivuston nopeus ‑näytemäärän muokkaamisesta on analytics.js-kehittäjäohjeissa.
  • Sivuston nopeuden aiemmat versiot edellyttivät seurantakoodin muuttamista lisäämällä siihen _trackPageLoadTime. Sivustot, joilla on käytöstä poistettu kutsu, keräävät edelleen nopeustietoja 10 prosentin näytemäärällä. Kehotus kuitenkin ohitetaan jatkossa, ja näytemääräksi tulee yhden prosentin oletusasetus. Seurantakoodi kannattaa päivittää käyttämään setSiteSpeedSampleRate()-koodia suuremman näytemäärän asettamiseksi.

Aiheeseen liittyviä resursseja

Käyttäjien ajankäyttö ‑kehittäjäohjeet: