Om rapporterne Websitehastighed

I rapporterne Websitehastighed kan du se, hvor hurtigt brugerne får vist dit indhold og får mulighed for at interagere med det. Du kan identificere områder, der skal forbedres, og derefter følge effekten af forbedringerne.

Rapporterne om websitehastighed måler tre aspekter af forsinkelse:

• Sideindlæsningstiden for et udpluk af sidevisninger på dit website. Du kan se data på tværs af forskellige dimensioner for at få indblik i, hvor hurtigt siderne blev indlæst ud fra en række forskellige perspektiver (f.eks. i forskellige browsere eller i forskellige lande). Du finder data i rapporten Sideindlæsningstider.
  • Effektueringshastigheden eller indlæsningstiden for de selvstændige hits, hændelser eller brugerinteraktioner, du vil spore (f.eks. hvor hurtigt billeder indlæses eller responstid for klik på knapper). Du finder data i rapporten Brugstider.
  • Hvor hurtigt browseren parser dokumentet og gør det tilgængeligt for brugerinteraktion. Der er ikke behov for yderligere konfiguration for at se disse data. Du finder data i rapporten Sideindlæsningstider på underfanerne DOM-indlæsningstider.
I denne artikel kan du læse om følgende:

Få vist data om websitehastighed

Det er ikke nødvendigt at foretage ændringer af sporingskoden for at få vist data i rapporterne Sideindlæsningstider og Hastighedsrelaterede forslag. Rapporten Brugstider kræver derimod yderligere konfigurering. Følg instruktionerne i Udviklervejledningen.

Sådan får du vist rapporterne Websitehastighed:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Adfærd > Websitehastighed.

Rapporten Sideindlæsningstider

Rapporten Sideindlæsningstider giver dig mulighed for at analysere effektiviteten af individuelle sider i dybden. Rapporten indeholder følgende faner og underfaner:

• Explorer: Siderelaterede data i forhold til forskellige primære og sekundære dimensioner
    • Websiteanvendelse: Grundlæggende interaktions-metrics, f.eks. sidevisninger og afvisningsprocent
    • Teknisk: Netværks- og serverdata
    • DOM-indlæsningstider: Data om parsing af dokument
  • Fordeling: Tidsopgørelser for forskellige metrics
  • Kortoverlejring: Geografiske data i forhold til forskellige primære og sekundære dimensioner
    • Websiteanvendelse: Grundlæggende interaktions-metrics, f.eks. sidevisninger og afvisningsprocent
    • Teknisk: Netværks- og serverdata
    • DOM-indlæsningstider: Metrics for dokumentparsing

Rapporten Hastighedsrelaterede forslag

I rapporten Hastighedsrelaterede forslag kan du se dit websites hastighed målt ud fra metrics såsom "Gns. sideindlæsningstid (sek.)" og Gns". serversvartid (sek.)". Via denne rapport kan du finde frem til områder på dit website og på bestemte sider, hvor der er mulighed for forbedring, så siderne indlæses hurtigere.

PageSpeed-værktøjerne gør det også lettere for dig at analysere og optimere dit website, og du får teknikker til implementering af forslagene.

Rapporten Brugstider

Rapporten Brugstider giver dig mulighed for at foretage en dybdegående analyse af individuelle ressourcers effektivitet (f.eks. billeder, videoer og knapper). Rapporten indeholder følgende faner:

• Explorer: Ressourcedata i forskellige primære og sekundære dimensionskontekster
  • Fordeling: Tidsopgørelser for forskellige metrics
  • Kortoverlejring: Geografiske data i forskellige primære og sekundære dimensionskontekster

Bemærkninger

• Sporing af websitehastighed påvirker ikke dit websites afvisningsprocent.
  • Websitehastighed kan kun spores fra browsere, der understøtter grænsefladen HTML5-navigationstiming eller har installeret Google Toolbar. Dette omfatter typisk: Chrome, Firefox 7 og nyere, Internet Explorer 9 og nyere, Android 4.0-browser og nyere samt tidligere versioner af Internet Explorer med Google Toolbar installeret.
  • Beregningen af gennemsnitlig sideindlæsningstid blev ændret i november 2011: Gennemsnitlig sideindlæsningstid omfatter nu tid til omdirigering. Du oplever muligvis en stigning i dit websites samlede sideindlæsningstid afhængigt af antallet og betydningen af omdirigeringer på dit website. Når du sammenligner datoer, skal du huske på, at data, der er indsamlet før november 2011, ikke omfatter omdirigeringstider.
  • Fra omkring den 16. november 2011 har mange websites oplevet en stigning i de gennemsnitlige sideindlæsningstider. Disse kunstigt forhøjede data skyldes ikke reelle hastighedsproblemer for disse websites. De skyldes fejl i implementeringen af Navigation Timing i Firefox, og særligt måden starten af en navigation beregnes på. Som følge heraf viser sider, der ses i Firefox, højere værdier for gennemsnitlig omdirigeringstid og dermed en højere gennemsnitlig sideindlæsningstid. Problemet blev løst i Firefox 9, der blev lanceret den 10. december 2011 og automatisk opdateret til brugerne i de følgende tre til fire uger. Hvis sideindlæsningstiden var længere på dit website i denne periode, kan du tjekke dataene i forhold til dimensionen Browser for at finde ud af, om det skyldtes Firefox.
  • Som standard udgør et fast udsnit på 1 % af brugerne det datagrundlag, som metrics for sideindlæsningstider er baseret på. Se Udviklerdokumentationen til analytics.js for detaljer om tilpasning af stikprøvefrekvensen for websitehastighed.
  • Tidligere versioner af Websitehastighed krævede, at du ændrede sporingskoden ved at tilføje _trackPageLoadTime. Websites med det udfasede kald indsamler stadigvæk hastighedsdata med en stikprøvefrekvens på 10 %. Fremover bliver dette kald imidlertid ignoreret, og stikprøvefrekvensen falder til standardværdien på 1 %. Opdater din sporingskode til brug af setSiteSpeedSampleRate(), hvis du vil indstille en højere stikprøveprocent.

Relaterede ressourcer

Udviklerdokumentationsmateriale vedrørende brugstider: