[GA4] Data ja yksityisyys EU:ssa

Kun Google Analytics 4 kerää dataa, se ei kirjaa tai tallenna IP-osoitteita.

• Analytics jättää pois mahdolliset EU-käyttäjiltä kerätyt IP-osoitteet ennen datan kirjaamista EU:ssa sijaitsevien verkkotunnusten tai palvelimien kautta.

Lisäksi Analyticsissa olevien asetusten avulla seuraavat voidaan poistaa käytöstä aluekohtaisesti:

• Google-signaalien datankeruu
  • tarkan sijainti- ja laitedatan keruu.

Analytics ei kirjaa IP-osoitteita

Google Analytics 4 ei kirjaa tai tallenna yksittäisiä IP-osoitteita.

Analytics tarjoaa kuitenkin summittaista sijaintidataa johtamalla IP-osoitteesta seuraavat metatiedot: kaupunki (ja sen leveysaste ja pituuspiiri), maanosa, maa, alue, mantereen osa (sekä näiden tunnuksiin perustuvat vastineet). EU-alueen liikenteen osalta IP-osoitedataa käytetään vain sijaintidatan johtamiseen, minkä jälkeen se poistetaan välittömästi. Sitä ei lisätä lokeihin, siihen ei ole pääsyä eikä sitä käytetä mihinkään muihin tarkoituksiin.

Kun Analytics kerää mittausdataa, kaikki IP-osoitehaut tehdään EU:ssa sijaitsevilla palvelimilla, ennen kuin liikenne lähetetään Analyticsin palvelimille käsiteltäväksi.

EU-data kerätään EU:ssa

Google Analytics 4 kerää kaiken EU:n alueella olevista laitteista peräisin olevan datan EU:ssa sijaitsevien verkkotunnusten ja palvelimien kautta (laitteiden sijainti selvitetään IP-haulla), ennen kuin liikenne lähetetään Analyticsin palvelimille käsiteltäväksi.

Jos sinulla on käytössä Content Security Policy ‑käytäntö (CSP), päivitä määrityksesi (img-src- ja connect-src-säännöt) siten, että seuraavat Analyticsin käyttämät verkkotunnukset sallitaan:

• *.google-analytics.com
  • *.analytics.google.com

Alueelliset asetukset

Google‑signaalit

Kun aktivoit Google-signaalit, voit ottaa niiden keräämisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä aluekohtaisesti. Jos muokkaat Google-signaalien asetuksia ja poistat datankeruun käytöstä tietyllä alueella, Analytics säilyttää aiemmin kerätyn datan mutta ei enää kerää uutta dataa. Jos poistat Google-signaalien datankeruun käytöstä, sinulla ei enää ole pääsyä Analytics-dataan perustuviin uudelleenmarkkinointilistoihin, Mainonnan raportointi ‑ominaisuuksiin eikä demografisiin tietoihin tai kiinnostuksen kohteisiin. Lue, miten voit aktivoida Google-signaalit Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa.

Jos poistat Google-signaalit käytöstä, uudelleenmarkkinointi ei ole käytettävissä kyseisillä alueilla. Vaikutus ulottuu myös linkitettyjen Google Ads ‑tilien myöhempään konversiomallinnukseen ja ‑raportointiin.

Tarkan sijainti- ja laitedatan keruu

Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tarkan sijainti- ja laitedatan keruun aluekohtaisesti. Analytics kerää tätä dataa oletuksena. Jos poistat datankeruun käytöstä, Analytics ei kerää seuraavaa dataa:

• Kaupunki
  • Leveysaste (kaupungin)
  • Pituuspiiri (kaupungin)
  • Selaimen alaversio
  • Selaimen käyttäjäagentin merkkijono
  • Laitteen brändi
  • Laitteen malli
  • Laitteen nimi
  • Käyttöjärjestelmän alaversio
  • Alustan alaversio
  • Näytön resoluutio

Jos muokkaat asetuksia ja poistat datankeruun käytöstä tietyllä alueella, Analytics säilyttää aiemmin kerätyn datan mutta ei enää kerää uutta dataa.

Lue lisää tarkan sijainti- ja laitedatan keruusta.

Jos poistat tarkan sijainti- ja laitedatan keruun käytöstä tietyllä alueella, sitä koskevien mallinnettujen konversioiden määrä pienenee merkittävästi. Vaikutus ulottuu myös linkitettyjen Google Ads‑ ja Search Ads 360 ‑tilien myöhempään konversiomallinnukseen ja ‑raportointiin.