Slett og gjenopprett Google-taggen

Når du sletter Google-taggen eller flytter den til papirkurven, fører det til at taggen slutter å sende data fra nettstedet ditt til den tilknyttede Google-destinasjonen. Tagger som flyttes til papirkurven, kan gjenopprettes inntil 30 dager senere, men etter det slettes de for godt.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du sletter Google-tagger og gjenoppretter slettede Google-tagger.

Merk: Hvis alle brukere og administratorer slettes fra Google-taggen, sender taggen ikke lenger data fra nettstedet ditt til Google-destinasjonen. Du kan gjenopprette taggen ved å følge fremgangsmåten nedenfor. Administratorer for produktkontoer som er konfigurert som destinasjoner for Google-taggen, kan velge å knytte destinasjonen til en ny eller eksisterende Google-tag.

Slett Google-taggen

Merk: En fullstendig liste over Google-taggene dine vises på «Google-tagger»-fanen i Google Tag Manager. Du må se på Google-taggen i Tag Manager for å kunne slette den.
  1. Klikk på «Google-tagger»-fanen på Kontoer-siden i Tag Manager.
  2. Velg Google-taggen du vil slette.
  3. Gå til Administrator-fanen.
  4. Velg Slett fra menyen med tre prikker i «Administrer Google-taggen»-delen.
  5. Klikk på avmerkingsboksen for å indikere at du forstår følgene, og klikk så på Slett

Google-taggen blir flyttet til papirkurven og fjernet for godt etter 30 dager. Du kan se den slettede Google-taggen i papirkurven nederst på Alle kontoer-siden

Gjenopprett Google-taggen

Du kan gjenopprette slettede Google-tagger på to måter:

• Fra papirkurven i Google Tag Manager-kontoen
  • Fra Google Ads- eller Google Analytics-kontoen

Du kan gjenopprette en Google-tag hvis Google-taggen din fortsatt er installert på nettstedet ditt, slik at data overføres til den ønskede destinasjonen. For å gjenopprette en Google-tag må du ha administratortilgang til taggen, og brukere som hadde tilgang til den tidligere, gis igjen tilgang. Du kan oppdatere tilgangsnivåene og konfigurasjonen så snart taggen er gjenopprettet.

Gjenopprett Google-taggen fra papirkurven i Google Tag Manager

1. Klikk på Papirkurv nederst på Kontoer-skjermen i Tag Manager-kontoen din.
  2. Velg Google-taggen du vil gjenopprette.
  3. Nå vises en liste over elementer som er merket for sletting.
    Merk: Papirkurven vises bare hvis den inneholder ett eller flere elementer.
  4. Klikk på Google-taggen du vil gjenopprette, og klikk så på Gjenopprett

Gjenopprett Google-taggen fra Google Ads- eller Google Analytics-kontoen

1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Hvis Google-taggen er lagt i papirkurven, ser du «Informasjon om Google-tag i papirkurven»-siden.
  3. Klikk på Gjenopprett.
  4. Klikk på Gjenopprett Google-taggen i forgrunnsvinduet.

Flytt destinasjoner fra slettede Google-tagger til andre Google-tagger

Hvis du ikke har tillatelse til å gjenopprette den slettede taggen, kan du flytte destinasjonen fra den slettede taggen til en annen tag, forutsatt at du har administratorrollen.

Du må installere den nye Google-taggen for at data skal overføres til de ønskede destinasjonene.

1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Velg Velg en eksisterende tag på «Informasjon om Google-tag i papirkurven»-siden.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Klikk på Koble til en eksisterende tag.
  5. Nå kan du legge til en ny destinasjon i taggen.

Feilsøk Google-tagger som er slettet eller lagt i papirkurven

Administratoren din har mistet tilgangen til kontoen, men taggen fungerer fortsatt

Så lenge taggen din er tilordnet administratorer, fortsetter den å fungere, og du trenger ikke å gjenopprette den selv om du har mistet tilgangen til den. Hvis alle tagadministratorene slutter i bedriften og du ikke lenger har tilgang til taggen, kan en administratorbruker av destinasjonen fjerne destinasjonen fra den nåværende taggen og knytte den til en annen Google-tag.
Eksempel: En tag har to destinasjoner (én Google Ads-konto og ett Google Analytics-område), og Google Analytics-administratoren har mistet tilgangen. Hvis Google Analytics-området er gjenopprettet, trenger du ikke å gjenopprette taggen.

Taggen har ligget i papirkurven i over 30 dager

Etter 30 dager fjernes dataene og destinasjonene fra taggen. Destinasjonsadministratorer kan opprette en ny tag de må installere på nettstedet sitt, eller de kan knytte taggen til en eksisterende tag.

«Ingen tag-ID» ble funnet

Av ulike årsaker kan destinasjoner ende opp med å ikke være tilknyttet en Google-tag. For at den aktuelle destinasjonen skal motta data, må den tilknyttes en Google-tag.

Hvis destinasjonen ikke er tilknyttet en tag, blir du varslet når du åpner Google-tagsiden. Du kan velge å knytte destinasjonen til en eksisterende Google-tag eller opprette en ny Google-tag.

Motstridende kode på siden

I tillegg til innstillingene og destinasjonene du konfigurerer på skjermene for Google-taggen, behandler Google-taggen også gtag()-kommandoer på siden når innstillinger for Google-taggene skal lastes inn og konfigureres.

Hvis den samme Google-taggen er konfigurert to eller flere ganger på den samme siden, kan det føre til dupliserte data eller blandede innstillinger. Dette scenarioet kan oppstå hvis du utilsiktet implementerer den samme taggen to ganger, eller hvis du kombinerer to Google-tagger som tidligere var installert på den samme siden. Du kan ignorere dupliserte forekomster av «config»-kommandoer ved å aktivere det tilsvarende alternativet i «Administrer Google-taggen»-delen av Administrator-fanen: «Ignorer duplikater av konfigurasjoner på siden». For å unngå problemer blir dette alternativet automatisk aktivert når du kombinerer to Google-tagger.

Merk: Enkelte nettsider er tagget med to Google-tagger som har ulike konfigurasjonsinnstillinger på siden. Hvis du kombinerer disse to taggene i én Google-tag, behandles bare den første «config»-kommandoen, og påfølgende «config»-kommandoer og -innstillinger for den aktuelle Google-taggen ignoreres. Dermed kan kombinering av tagger føre til at taggingsfunksjonaliteten endres på de aktuelle sidene. Den anbefalte fremgangsmåten er at du gjennomgår tagger med ulike oppsett på siden, før du kombinerer dem.