Set up and manage consent

Om effekter af samtykketilstand

Samtykketilstand giver dig mulighed for at justere dine Google-tags' funktion i henhold til brugernes samtykkestatus, og det gør Google i stand til at foretage modellering med henblik på at udligne "huller" i målingen af konverteringer. Du kan bruge resultaterne for effekt af samtykketilstand til at se, hvilken effekt samtykketilstand har på antallet af konverteringer. Vores effekt-metric viser dig ændringer mht. antal rapporterede konverteringer som følge af konverteringsmodellering for samtykketilstand for kvalificerede domæner og lande. Få flere oplysninger om modellering for samtykketilstand

Når konverteringsmodellering er aktiveret, kan du se stigningen som følge af konverteringsmodellering på "domæne- og landeniveau" på fanen Diagnostik.

Dette er brugerfladen med resultater for effekten af brug af samtykketilstand.

Sådan finder du resultaterne for effekt af samtykketilstand

Du kan finde resultaterne for effekt af samtykketilstand i Google Ads på 2 måder:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Infokort med sporingsstatus

1. Klik på ikonet MålGoals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen, og klik derefter på Oversigt.
  3. Klik på Se alle konverteringshandlinger.
  4. Find den konverteringshandling, du vil tjekke. I kolonnen "Sporingsstatus" skal din konverteringshandling angive "Registrerer konverteringer" med et pileikon Trending up. Når du holder markøren over dette ikon, vises der et kort med status for konverteringstagget.
  5. Hvis samtykketilstand er implementeret, bør der stå "Konverteringsmodellering for samtykketilstand er aktiveret" på infokortet.
  6. Klik på Se effekten. Du bliver omdirigeret til siden Diagnostik.

Fanen Konverteringsdiagnostik

1. Klik på ikonet mål  Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen, og klik derefter på Oversigt.
  3. Klik på en konverteringshandling med dette ikon i statuskolonnen Trending up i tabellen med konverteringshandlinger.
  4. Klik på fanen Diagnostik på sidemenuen øverst på siden. Du kan se effekten af samtykketilstanden.

Sådan beregnes effekten af samtykketilstand

Effekt af samtykketilstand er stigningen i antallet af konverteringer efter implementering af samtykketilstand, også kaldet startdatoen for modellering. Effekten beregnes ved hjælp af denne formel:

Modellerede konverteringer / registrerede konverteringer

Stigningen beregnes for hver parring af domæne/land. Hver parring repræsenterer et stykke trafik med egne resultater for samtykketilstand. Denne metric opdateres hver uge.

Hvornår vises tallene for stigning?

Tallene for stigning i modellering vises i 4 uger efter startdatoen for modellering. Du kan se startdatoen for dette tidsrum på 4 uger i kolonnen Startdato for modellering. Dataene kan downloades inden for tidsrummet på 4 uger, og de opdateres hver uge.

Der foretages muligvis ikke rapportering for visse domæner og lande, hvis der ikke er registreret en tilstrækkelig stor stigning til, at der kan foretages modellering.

Der vises kun resultater for stigning i modellering, hvis volumen- og modelleringsgrænserne for et land er nået. Hvis disse grænser er nået, kan du forvente at se effektresultater allerede 7 dage efter implementering af samtykketilstand.

Tidslinjen på 4 uger starter den dato, hvor modellering aktiveres, også selvom en parring af land og domæne ikke overholder de grænser for stigning, der skal overholdes for at få vist data i rapporterne. Hvis du allerede er kvalificeret til konverteringsmodellering som følge af implementering af samtykketilstand, starter tidslinjen på 4 uger på startdatoen for modellering, og tidslinjen vises, hvis en parring af land og domæne overholder rapporteringsgrænserne.

Fejlfinding i tilfælde af en mindre stigning end forventet

For at kunne opnå alle de fordele, der er forbundet med modellering, skal du sikre dig, at du har implementeret samtykketilstand korrekt på alle sider på dit website. Hvis stigningen er mindre end forventet, kan det skyldes følgende:

• Samtykketilstand registreres ikke på alle sider: Hvis samtykketilstand ikke registreres på alle dine sider, kan der opstå "huller" i modelleringen. Sørg for, at:
    • Det globale websitetag findes på alle sider.
    • Samtykketilstand er indstillet på alle sider.
    • Standard- eller opdateringskald aktiveres, før Google-tags aktiveres.
  • De samtykkerater for annonceklik, vi registrerer fra et domæne, er for lave til, at alle fordelene ved modellering kan opnås: Det er muligvis din udbyder af samtykkebannere (din CMP-udbyder), som kan give dig den bedste rådgivning mht. optimering af samtykkerater. Sørg for, at:
    • Standard- og opdateringskald er angivet i den rigtige rækkefølge.
    • Standard- eller opdateringskald aktiveres, før Google-tags aktiveres.
    • Banneret overholder de lovmæssige retningslinjer for din region.
  • Fjern blokeringen af tags for at aktivere pings uden cookies for brugere, der ikke har givet samtykke til konverteringssporing: Der sendes ikke noget annonceklik-id for pings uden cookies, hvis værdien for dataerstatning er "sand". Disse pings kan øge nøjagtigheden og forbedre modelleringsresultaterne. Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer indstillinger for samtykke

Brug Google Tag Assistant som et værktøj, der hjælper dig med at afgøre, om samtykketilstand er implementeret korrekt på en side.

Fejlfinding af manglende resultater og stigningsdata

Hvis samtykketilstanden påvirker resultaterne fra et bestemt land, og den ikke er tilgængelig i din rapport, kan det skyldes en af følgende årsager:

• Samtykketilstand har ikke været implementeret i mindst 7 hele dage.
  • Perioden på 4 uger med resultater for effekt af modellering er udløbet. Dataene for stigning i modellering vises kun i 4 uger efter startdatoen for modellering.
  • Vi har ikke nok data til at kunne foretage modellering for det aktuelle domæne og land.
  • Parringen af domæne og land har aktiv konverteringsmodellering, men stigningen er under 1 %, hvilket er den minimale stigning, der kan vises i dine effektresultater.

Hvis stigningsdataene for alle eller et af dine største geografiske segmenter mangler, kan der være et problem med implementeringen. Tjek implementeringen af din samtykketilstand igen ved at bruge vejledningen til det globale websitetag eller konfigurationen af samtykke med Google Tag Manager.