Kanalstrategier

Hvis du vet hvilke kanaler og annonser som fungerer godt sammen, kan det bli enklere å optimalisere budskapet ditt og annonsene dine. Et salgsargument eller et nytt slagord er mest effektivt hvis det underbygges i alle kanalene en kunde påtreffer på veien mot konvertering.

Rapporten Toppbaner for konvertering hjelper deg med å identifisere synergier mellom kanaler, annonser og søkeord. Velg Søkeordbane som hoveddimensjon hvis du bare ønsker å fokusere på søkeordoverføring. Hvis du vil se hvordan søkeord fungerer sammen med kanaler som ikke er søkekanaler, kan du velge Søkeordbane (eller kilde-/mediebane) som hoveddimensjon.

Hvis to kanaler har fungert godt sammen, kan du planlegge en koordinert kampanje eller bruke penger på begge kanaler samtidig for å fange opp alle deler av trakten.

Tidsstrategi

Tid til konvertering kan være viktig. Se på rapportdataene for Tidsintervall og Toppbaner for konvertering, og planlegg i henhold til disse dataene. Eksempel: Hvis visnings- og e-postkampanjene dine vanligvis starter trakten og bruker 15 dager på å konvertere, er det lurt å starte visnings- og e-postkampanjene før andre kampanjer, og beholde andre kanaler i lengre tid for å utnytte gjenværende effekter.

Forskjøvet konverteringskreditt

Med rapporten Toppbaner for konvertering blir det enklere å identifisere kanaler for siste interaksjon som kan motta ufortjent kreditt for konverteringer. I konverteringstrakteksempelet nedenfor søkte kjøpere først etter «Hawaii ferie». Senere søkte de etter reisenettstedet ditt, men bestilte til slutt reisen gjennom en samarbeidspartner.

Eksempel

Hawaii ferie > navn på hotellet ditt > samarbeidspartner (henvisning)

Et slikt mønster kan tyde på at kunder allerede hadde bestemt seg for å foreta et kjøp, men at de ønsket å søke etter en rabattkupong først. Hvis du har inngått kontrakter med samarbeidspartnere der betalingen er basert på CPA eller CPA%, kan det vært lurt å reforhandle vilkårene fra full kreditt til delvis kreditt.