Kanaalstrategieën

Als u weet welke kanalen en advertenties samenwerken, kunt u aan de hand hiervan uw boodschappen en advertentiemateriaal optimaliseren. Een uitverkoop of nieuwe slogan wordt effectiever als deze wordt versterkt op alle kanalen die een klant tegenkomt op de route naar conversie.

Aan de hand van het rapport Beste conversiepaden kunt u de synergie tussen kanalen, advertenties en zoekwoorden identificeren. Als u zich alleen wilt concentreren op zoekwoordtransities, selecteert u Zoekwoordpad als primaire dimensie. Als u juist wilt zien hoe zoekwoorden werken met niet-zoekkanalen, selecteert u Zoekwoordpad (of Bron-/mediumpad) als primaire dimensie.

Als twee kanalen goed samenwerken, kunt u een gecoördineerde campagne plannen of geld besteden aan beide kanalen tegelijk om alle delen van de trechter op te vangen.

Periodestrategie

De tijd naar conversie kan van belang zijn. Bekijk de gegevens in uw rapporten Vertraging en Beste conversiepaden en pas uw planning hieraan aan. Als de trechter bijvoorbeeld meestal wordt gestart door Display en E-mail en het conversieproces vijftien dagen duurt, start u uw display- en e-mailcampagnes eerder dan andere campagnes en laat u andere kanalen langer ingeschakeld voor residu-effecten.

Vertekend beeld van conversiebronnen

Aan de hand van het rapport Beste conversiepaden kunt u de laatste interactiekanalen identificeren die mogelijk onterecht worden aangezien als de conversiebron. In het volgende voorbeeld van een conversiepad zochten kopers naar 'vakantie Hawaï', zochten ze later naar de website van uw hotel, maar kwamen ze uiteindelijk via een partner terug om hun reis te boeken.

Voorbeeld

'Vakantie Hawaï' > 'naam van uw hotel' > partner (verwijzing)

Een patroon zoals dit kan aangeven dat klanten al hadden besloten een aankoop te doen, maar eerst een kortingsbon wilden zoeken. Contracten met partners die worden afgerekend op basis van CPA of CPA-percentage, moeten mogelijk worden aangepast naar gedeeltelijke in plaats van volledige creditering.