Søkeordstrategier

Denne artikkelen beskriver to måter du kan bruke data for multikanalstrakter på for å styrke kampanjene med betalte søkeord: identifiser søkeord som mangler, og identifiser søkeord som det er investert for lite i.

1. Identifisering av søkeord som mangler

Du kan identifisere verdifulle søkeord som kan legges til i porteføljen for betalte søkeord, og se etter organiske søkeord som ofte innleder, assisterer og/eller fullfører konverteringer.

1. Gå til rapporten Assisterte konverteringer. Klikk på Alle i Type-vekslingen øverst i rapporten.
  2. Klikk på Organisk søk i tabellen.
  3. Endre hoveddimensjon til Søkeord (under Andre) for å se samtlige av de organiske søkeordene dine i alle søkemotorer. Du kan sortere denne listen for å finne ut hvilke av søkeordene som er mest verdifulle.
  4. Klikk på kolonneoverskriften Verdien for assistert konvertering for å sortere etter verdien for assistert konvertering. Søkeordene med høyeste verdier for assistanseinteraksjoner, vises øverst i tabellen. Sammenlign alle søkeordene som har høy verdi for assistanseinteraksjon, med den eksisterende Google Ads-porteføljen din, og legg til eventuelle søkeord som mangler.
  5. Deretter sorterer du etter Siste klikk eller direkte konverteringsverdi. Søkeordene med høyest verdi for fullføring av konverteringer vises øverst i tabellen. Sammenlign disse søkeordene med den eksisterende Google Ads-porteføljen din, og legg til eventuelle søkeord som mangler.
  6. Til slutt klikker du på Analyse av første interaksjon (rett over resultatkortet). Du finner søkeord som ofte innleder konverteringer, ved å sortere etter Verdien av konverteringene ved første klikk (klikk på kolonneoverskriften «Verdien av konverteringene ved første klikk»). Deretter vises søkeordene som innleder flest konverteringer, øverst i tabellen. Sammenlign disse søkeordene med den eksisterende Google Ads-porteføljen din, og legg til eventuelle søkeord som mangler.

2. Identifisering av søkeord det er investert for lite i

En portefølje for betalte søkeord bør inneholde søkeord som starter eller assisterer konverteringer, for at den skal være mest mulig effektiv. Hvis du øker visningsandelen eller budene på assistansesøkeord som gir gode resultater i porteføljen din, kan du styrke de betalte kampanjene.

1. Du kan identifisere disse søkeordene ved å gå til rapporten Assisterte konverteringer. Klikk på Betalt søk i tabellen. Tabellen viser de betalte søkemotorene dine. Klikk på google i tabellen. Deretter vises Google Ads-kampanjene dine i tabellen.
  2. Hvis du vil se alle søkeordene i Google Ads-porteføljen din, velger du Søkeord som hoveddimensjon. Sortér søkeordtabellen etter Verdien for assistert konvertering. Deretter vises de betalte assistansesøkeordene med høyest verdi øverst i tabellen.

Vi gjør oppmerksom på at mange av søkeordene med høy verdi for assistanseinteraksjoner også kan ha høye verdier for assistanseklikk / siste klikk eller direkte konverteringer (1 eller høyere). En tilnærming med optimalisering av CPA (kostnad per kjøp) for siste klikk fører til at disse søkeordene får kraftig redusert visningsandel, ettersom det viktigste rollen til disse søkeordene er å assistere konverteringer, ikke å fullføre dem.
  3. Klikk på Analyse av første interaksjon (rett over resultatkortet). Sorter etter Verdien av konverteringene ved første klikk. Nå vises søkeordene som oftest innleder konverteringer, øverst i tabellen. Merk at mange av disse søkeordene kan ha høye Første / siste konverteringer for interaksjon-forhold, og dermed får disse søkeordene kraftig redusert visningsandel ved bruk av en tilnærming med optimalisering av CPA for siste klikk.