Analyse av konverteringstrakter

Tre rapporter hjelper deg med å analysere selve konverteringbanene, i motsetning til bidraget til hver kanal:

• Toppbaner for konvertering
  • Tidsforsinkelse
  • Banelengde

Disse rapportene kan hjelpe deg med å forstå samhandlingen mellom kanaler langs en konverteringstrakt, og hvor lang tid det tar før noen foretar kjøp eller konverteringer. Du kan bruke konverteringssegmenter sammen med disse rapportene.

I Tidsforsinkelse-rapporten telles antallet dager som passerer mellom første annonsevisning og den aktuelle konverteringen. Noen Analytics-brukere synes det er nyttig å sammenligne denne rapporten med Netthandel > Tid før kjøp-rapporten. I den kan du se antallet dager som passerte mellom første kampanjehenvisning og konverteringen. De to tidslinjene har ikke samme utgangspunkt, og derfor samsvarer heller ikke rapportene.

Kanalinteraksjoner

Rapporten Toppbaner for konvertering viser alle unike konverteringstrakter (dvs. sekvenser av kanalinteraksjoner) som førte til konverteringer, i tillegg til antall konverteringer fra hver bane, og verdien for disse konverteringene. På denne måten kan du se vekselvirkningen mellom kanaler langs konverteringstraktene.

Hver bane består av kanalene brukeren benyttet i løpet av tilbakeblikksvinduet før hver konvertering vedkommende fullførte.

Eksempel

En bruker hadde følgende bane: Kanal A -> B -> C [Konvertering 1] -> D -> E [Konvertering 2].

Rapporten for Toppbaner for konvertering viser hele banen før hver konvertering:
  • ABC (konvertering 1)
  • ABCDE (konvertering 2)

Når du ser gjennom listen over baner, kan det hende at du finner gjentatte mønstre som gir deg informasjon om hvordan du kan drive markedsføring i flere kanaler på en effektiv måte.

Kanalene i banen er som standard merket i henhold til kanalgrupperingen for multikanalstrakter, men du kan endre etikettene ved å velge en annen hoveddimensjon (ovenfor tabellen over baner). Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan kanaler er merket i denne rapporten, kan du lese Om kanaler. Med denne rapporten kan du også se data etter kanalgruppering.

Lengde på konverteringstrakt

I rapporten Tidsintervall kan du se hvor mange konverteringer som kom fra konverteringstrakter som var på . Dette kan gi deg nyttig informasjon om varigheten av salgssyklusen din på nettet. I Banelengde-rapporten kan du se hvor mange konverteringer som stammer fra konverteringstrakter som inneholdt 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 eller 12 eller flere kanalinteraksjoner.

Tidsforsinkelse-rapporten er ikke tilgjengelig i rapporteringsvisninger du har slått på Utvidet netthandel for.