Om kanaler for multikanalstrakter (og kanalgrupperingen for multikanalstrakter)

I rapportene for multikanalstrakter vises trafikkildene dine i form av kanaler. Kanalgrupperingen for multikanalstrakter er standardsettet med etiketter. Hver etikett brukes på en kanal eller gruppe med kanaler som du ønsker å se i rapportene dine.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Kanaldefinisjoner

Følgende kanaletiketter inngår i kanalgrupperingen for multikanalstrakter og brukes som standard i rapportene dine.

Kanal Beskrivelse
Displaynettverket Interaksjoner som har «display» eller «cpm» som medium. Disse omfatter også AdWords-interaksjoner der «content» er angitt som nettverk for annonsedistribusjon, men ikke annonseformatet «text».
Betalt søk Trafikk fra AdWords-søkenettverket eller andre søkemotorer med «cpc» eller «ppc» som medium.
Annen annonsering Økter som er merket med «cpc», «ppc», «cpm», «cpv», «cpa», «cpp», «content-text» eller «affiliate» (unntatt betalt søk) som medium.
Organisk søk Trafikk fra ubetalte søk på en hvilken som helst søkemotor (dvs. medium=«organic»).
Sosialt nettverk Trafikk fra et hvilket som helst av omtrent 400 sosiale nettverk (som ikke er merket som annonser).
Henvisning Trafikk fra nettsteder som ikke er sosiale nettverk.
E-post Økter som er merket med mediet «email».
Direkte Økter der brukeren skrev inn navnet på nettadressen din i nettleseren eller kom til nettstedet ditt via et bokmerke (dvs. source=«(direct)» og medium=«(not set)» eller «(none)»).

Velg hvordan du vil se dataene dine

I rapportene Assisterte konverteringer og Toppbaner for konvertering kan du se dataene dine ordnet etter kanalgruppering for multikanalstrakter (settet med etiketter som vises i tabellen ovenfor), din egen tilpassede kanalgruppering eller i henhold til Kilde, Kilde/medium og andre alternativer. Du får tilgang til denne informasjonen ved å velge ulike hoveddimensjoner (ovenfor tabellen i rapporten).

• Med kanalgrupperingen for multikanalstrakter blir kanalene organisert i henhold til etikettene i tabellen ovenfor.
  • Hvis du velger Kanalgrupperinger, kan du selv angi egne etiketter for en kanalgruppering.
  • Hvis du velger Kilde, Kilde/medium, Medium eller ett av alternativene på Annet-rullegardinmenyen, blir kanalene organisert i henhold til Kilde, Medium, Søkeord (hvis det er relevant) og Kampanje (hvis det er relevant). En henvisning fra for eksempel example.com blir vist i rapportene dine på følgende måte:
    • Kilde: example.com
    • Medium: henvisning
    • Kilde/medium: example.com/henvisning

Relaterte ressurser

Hvis du ønsker mer informasjon om kanalgrupperingen for multikanalstrakter og hvordan du angir egne etiketter, kan du lese Opprett og bruk kanalgrupperinger for multikanalstrakter.