Om kanaler for multikanalstrakter (og kanalgrupperingen for multikanalstrakter)

I rapportene for multikanalstrakter vises trafikkildene dine i form av kanaler. Kanalgrupperingen for multikanalstrakter er standardsettet med etiketter. Hver etikett brukes på en kanal eller gruppe med kanaler som du ønsker å se i rapportene dine.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Kanaldefinisjoner

Følgende kanaletiketter inngår i kanalgrupperingen for multikanalstrakter og brukes som standard i rapportene dine. Det skilles ikke mellom små og store bokstaver i kanaldefinisjonene.

Kanal Beskrivelse
Display Interaksjoner som har «display» eller «cpm» som medium. Omfatter også AdWords-interaksjoner der nettverket for annonsedistribusjon er angitt som «content».
Paid Search Trafikk fra AdWords-søkenettverket eller andre søkemotorer med «cpc» eller «ppc» som medium.
Other Advertising Økter som er merket med «cpc», «ppc», «cpm», «cpv», «cpa», «cpp» eller «affiliate» (unntatt betalt søk) som medium.
Organic Search Trafikk fra ubetalte søk på en hvilken som helst søkemotor (dvs. medium=«organic»).
Social Network Trafikk fra et hvilket som helst av omtrent 400 sosiale nettverk (som ikke er merket som annonser).
Referral Trafikk fra nettsteder som ikke er sosiale nettverk.
Email Økter som er merket med mediet «email».
Direct Økter der brukeren skrev inn nettadressen til nettstedet ditt i nettleseren, eller kom til nettstedet via et bokmerke (dvs. kilde=«(direct)» og medium=«(not set)» eller «(none)»).

Velg hvordan du vil se dataene dine

I rapportene Assisterte konverteringer og Toppbaner for konvertering kan du se dataene dine ordnet etter kanalgruppering for multikanalstrakter (settet med etiketter som vises i tabellen ovenfor), din egen tilpassede kanalgruppering eller i henhold til Kilde, Kilde/medium og andre alternativer. Du får tilgang til denne informasjonen ved å velge ulike hoveddimensjoner (ovenfor tabellen i rapporten).

• Med kanalgrupperingen for multikanalstrakter blir kanalene organisert i henhold til etikettene i tabellen ovenfor.
  • Hvis du velger Kanalgrupperinger, kan du selv angi egne etiketter for en kanalgruppering.
  • Hvis du velger Kilde, Kilde/medium, Medium eller ett av alternativene på Annet-rullegardinmenyen, blir kanalene organisert i henhold til Kilde, Medium, Søkeord (hvis det er relevant) og Kampanje (hvis det er relevant). En henvisning fra for eksempel example.com blir vist i rapportene dine på følgende måte:
    • Kilde: example.com
    • Medium: referral
    • Kilde/medium: example.com/referral

Beslektede ressurser

Hvis du ønsker mer informasjon om kanalgrupperingen for multikanalstrakter og hvordan du angir egne etiketter, kan du lese Opprett og bruk kanalgrupperinger for multikanalstrakter.