Over MCT-kanalen (en de MCT-kanaalgroepering)

Lees meer informatie over de kanalen die worden gebruikt in de rapporten voor multi-channel trechters.

In de rapporten voor multi-channel trechters zijn kanalen uw verkeersbronnen. De MCT-kanaalgroepering is de standaardset labels, waarbij elk label is toegepast op een kanaal of groep kanalen voor weergave in uw rapporten.

In dit artikel:

MCT-kanaaldefinities

De volgende kanaallabels zijn gedefinieerd als onderdeel van de MCF-kanaalgroepering en zijn de labels die standaard in uw rapporten worden gebruikt. De kanaaldefinities zijn niet hoofdlettergevoelig.

Kanaal Beschrijving
Display Interacties met het medium "display" of "cpm". Omvat ook Google Ads-interacties waarbij het advertentiedistributienetwerk is ingesteld op "Content".
Paid Search Verkeer via het zoeknetwerk van Google Ads of andere zoekmachines met het medium "cpc" of "ppc".
Other Advertising Sessies die zijn getagd met het medium "cpc", "ppc", "cpm", "cpv", "cpa", "cpp" of "affiliate" (behalve betaalde zoekresultaten).
Organic Search Verkeer via onbetaalde zoekresultaten in een zoekmachine (medium="organic").
Social Network Verkeer via een van ongeveer 400 sociale netwerken (die niet zijn getagd als advertenties).
Referral Verkeer via websites die geen sociale netwerken zijn.
Email Sessies die zijn getagd met het medium "email".
Direct Sessies waarbij de gebruiker de naam van uw website-URL in de browser heeft getypt of via een bookmark op uw site is terechtgekomen (source="(direct)" en medium="(not set)" of "(none)").
(unavailable) of (other) Sessies die met geen enkele kanaaldefinitie overeenkomen.

Dimensies voor Campaign Manager 360, Display & Video 360 en Search Ads 360 zijn niet beschikbaar voor standaard kanaalgroeperingen. Die dimensies zijn echter wel beschikbaar wanneer u aangepaste kanaalgroeperingen maakt.

Kiezen hoe u uw gegevens wilt weergeven

In de rapporten Ondersteunde conversies en Beste conversiepaden worden uw gegevens georganiseerd volgens de MCF-kanaalgroepering (de set labels in de bovenstaande tabel), uw eigen, aangepaste kanaalgroepering of op basis van Bron, Bron/medium en andere opties. U doet dit door een andere primaire dimensie te selecteren (boven de tabel van het rapport).

• MCT-kanaalgroepering organiseert kanalen op basis van de labels in de bovenstaande tabel.
  • Als u Kanaalgroeperingen selecteert, kunt u uw eigen labels definiëren als onderdeel van een kanaalgroepering.
  • Als u Bron, Bron/medium, Medium of een van de opties in het dropdownmenu Overig selecteert, worden kanalen georganiseerd op basis van bron, medium, zoekwoord (indien van toepassing) en campagne (indien van toepassing). Een verwijzing van example.com zou bijvoorbeeld als volgt in uw rapporten worden weergegeven:
    • Bron: example.com
    • Medium: referral
    • Bron/medium: example.com/referral

Gerelateerde bronnen

Voor meer informatie over de MCT-kanaalgroepering en hoe u uw eigen labels kunt definiëren, leest u MCT-kanaalgroeperingen maken en gebruiken.