Multi-channel trechters instellen

De rapporten voor multi-channel trechters worden gegenereerd uit conversiepaden, de reeksen met interacties (dat wil zeggen, klikken/verwijzingen uit kanalen) in de 90 dagen1 voorafgaand aan elke conversie en transactie. Analytics verzamelt conversiepadgegevens voor elk doel of elke e-commercetransactie die u definieert. Dit betekent dat u het pad naar de conversie kunt bijhouden voor acties zoals het uitgeven van meer dan een bepaald bedrag op de site, als u dit heeft ingesteld als een van uw doelen.

Analytics detecteert automatisch veel kanalen die verkeer naar uw site sturen. Andere kanalen moeten mogelijk worden ingesteld voordat ze kunnen worden gedetecteerd.

De volgende kanalen worden automatisch gedetecteerd:

• Onbetaalde zoekresultaten (alle zoekmachines)
  • Verwijzingen vanaf andere websites (waaronder sociale netwerksites)
  • Direct verkeer (waarbij mensen bladwijzers hebben gebruikt of de URL van uw site in de browser hebben getypt)

Voor de volgende kanalen moet een aantal instellingen worden opgegeven voordat u ze goed kunt bijhouden:

• Google Ads
  • Betaalde zoekresultaten van andere zoekmachines dan Google
  • Aangepaste campagnes

Gebruik altijd een ongefilterde dataweergave wanneer u de rapporten voor multi-channel trechters bekijkt. Bekijk Filters en multi-channel trechters voor meer informatie.

Volgende stappen

1 Voor perioden vóór 1 januari 2012 is de overzichtsperiode voor de interactiegeschiedenis van conversiepaden beperkt tot 30 dagen. Voor perioden die binnen na 1 januari 2012 gebruikt u de kiezer Overzichtsperiode boven aan elk rapport om deze periode aan te passen van 1 tot 90 dagen.