Om multikanalstrakter

I Analytics tilskrives konverteringer og netthandelstransaksjoner den siste kampanjen, det siste søket eller den siste annonsen brukeren ble henvist fra da vedkommende konverterte. Hvilken rolle spilte imidlertid tidligere nettstedhenvisninger, søk og annonser i denne konverteringen? Hvor lang tid gikk det fra brukeren først viste interesse og frem til vedkommende gjennomførte kjøpet?

Du finner svar på disse spørsmålene og andre i rapportene for multikanalstrakter. I disse rapportene ser du hvordan markedsføringskanalene dine (dvs. trafikkildene til nettstedet ditt) fungerer sammen for å skape salg og konverteringer.

Mange personer kan for eksempel foreta kjøp på nettstedet ditt etter å ha søkt etter merkevaren din på Google. De kan imidlertid ha fått kjennskap til merkevaren din via en blogg eller under søk etter bestemte produkter og tjenester. I rapportene for multikanalstrakter ser du hvordan tidligere henvisninger og søk bidro til salget.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Videointroduksjon til multikanalstrakter

Konverteringstrakter

Rapportene for multikanalstrakter genereres fra konverteringstrakter, sekvensen av interaksjoner (dvs. klikk/henvisninger fra kanaler) som ledet opp til hver konvertering og transaksjon. Som standard inngår bare interaksjoner fra de siste 30 dagene i konverteringstrakter, men du kan justere dette tidsrommet fra 1 til 90 dager ved hjelp av Tilbakeblikksvindu-velgeren øverst i hver rapport. Konverteringstraktdata omfatter interaksjoner gjennom så å si alle digitale kanaler. Disse kanalene omfatter, men er ikke begrenset til:

• betalt og organisk søk (i alle søkemotorer sammen med de bestemte søkeordene det ble søkt etter)
  • henvisningsnettsteder
  • samarbeidspartnere
  • sosiale nettverk
  • nyhetsbrev per e-post
  • tilpassede kampanjer du har opprettet, deriblant kampanjer utenfor Internett som sender trafikk til tilpassede nettadresser

Hvis du ønsker å finne ut hvordan disse kanalene blir vist i rapportene, kan du lese Om kanaler for multikanalstrakter.

Informasjon du finner i rapportene for multikanalstrakter

I rapportene krediteres kanaler i henhold til rollene de spiller i konverteringene – hvor ofte de hjalp til med og/eller fullførte salg og konverteringer. I Assisterte konverteringer-rapporten kan du se hvor mange salg og konverteringer hver kanal bidro til å starte, assistere og fullføre, og verdien av disse konverteringene og salgene. Hvis du ønsker å finne ut hvordan du tolker denne rapporten, kan du lese Analyse av kanalbidrag.

I Toppbaner for konvertering-rapporten kan du se konverteringstraktene kundene dine fulgte før de kjøpte. I Tidsintervall- og Banelengde-rapportene kan du se hvor lang tid det tok (i dager og interaksjoner) før brukerne til slutt ble kunder. Hvis du ønsker å finne ut hvordan du tolker denne rapporten, kan du lese Analyse av konverteringstrakter.

Finn rapportene for multikanalstrakter

Slik finner du rapportene for multikanalstrakter:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Gå til et datautvalg.
  3. Velg Rapportering-fanen.
  4. Velg Konverteringer > Multikanalstrakter

Rapportene inneholder data for kanaler som oppdages automatisk. Hvis du har konfigurert sporing for AdWords, vises også disse dataene. Du finner mer informasjon i artikkelen om konfigurasjon av multikanalstrakter.

Relaterte ressurser

Hvis du ønsker å finne ut hvordan kanalene er merket i rapportene, kan du lese Om kanaler for multikanalstrakter.

Hvis du ønsker å sikre at rapportene for multikanalstrakter omfatter alle kanalene, kan du lese Konfigurer multikanalstrakter.

Hvis du ønsker å finne ut hvordan du tolker rapportene, kan du lese artiklene nedenfor.

Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan data for multikanalstrakter blir samlet inn og beregnet, kan du lese Om data for multikanalstrakter.