[UA] Monikanavasuppilot

Tässä artikkelissa kerrotaan Monikanavasuppilot-raportin käytöstä Universal Analyticsissa. Jos haluat tietoa suppilon kartoituksen käyttämisestä Google Analytics 4:ssä, tutustu tähän artikkeliin.

Analyticsissa konversiot ja verkkokauppatapahtumat kirjataan viimeiselle konvertoitumista edeltävälle kampanjalle, haulle tai mainokselle. Mutta mikä rooli oli ennen konversiota tapahtuneilla verkkosivustoviittauksilla, hauilla ja mainoksilla? Kuinka kauan aikaa kului käyttäjän alkuperäisen mielenkiinnon heräämisen ja hänen ostoksensa välillä?

Monikanavasuppiloraportit vastaavat näihin ja muihin kysymyksiin näyttämällä, miten markkinointikanavasi (verkkosivustosi liikenteen lähteet) tuovat yhdessä myyntiä ja konversioita.

Monet käyttäjät saattavat esimerkiksi tehdä ostoksen sivustollasi sen jälkeen, kun he ovat hakeneet brändiäsi Googlessa. He ovat kuitenkin saattaneet tutustua brändiisi lukemalla blogia tai hakiessaan tiettyjä tuotteita tai palveluita. Monikanavasuppiloraporteista näet, miten aikaisemmat viittaukset ja haut edistivät myyntiäsi.

Sisällys:

Monikanavasuppiloiden videoesittely

Konversioreitit

Monikanavasuppiloraportit luodaan konversioreiteistä eli interaktioketjuista (klikkauksista / kanavien viittauksista), jotka johtivat kuhunkin konversioon ja tapahtumaan. Konversioreitteihin sisältyvät oletuksena vain 30 viime päivän interaktiot, mutta voit muuttaa tätä aikaväliä 1 ja 90 päivän välillä kunkin raportin yläosassa olevan Analyysi-ikkuna-valitsimen avulla. Konversioreitin tiedot sisältävät käytännössä kaikkiin digitaalisiin kanaviin liittyvät interaktiot. Kanavia ovat muun muassa seuraavat:

• maksulliset ja maksuttomat haut (kaikissa hakukoneissa, sekä haetut avainsanat)
  • viittaavat sivustot
  • kumppanijäsenet
  • sosiaaliset verkostot
  • sähköpostiuutiskirjeet
  • luomasi omat kampanjat, kuten offline-kampanjat, jotka ohjaavat liikennettä valitsemiisi URL-osoitteisiin.

Lisätietoa siitä, miten nämä kanavat näkyvät raporteissa, on artikkelissa Monikanavasuppiloiden kanavat.

Monikanavasuppilot-raporttien sisältö

Raporteissa konversiot kirjataan kanaville sen mukaan, mikä kanavien rooli on konversioiden kannalta, eli kuinka usein ne ovat tuottaneet myyntiä ja konversioita ja/tai avustaneet siinä. Avustetut konversiot ‑raportti näyttää kuinka monta myyntiä ja konversiota kukin kanava aloitti, kuinka monessa ne avustivat ja kuinka monta ne saattoivat loppuun, sekä kyseisten konversioiden ja myyntien arvot. Saat apua raportin tulkintaan artikkelista Kanavaosuuksien analysoiminen.

Suosituimmat konversioreitit ‑raportista näet konversioreitit, joiden kautta asiakkaasi ovat päätyneet tekemään ostoksen. Viive- ja Reitin pituus ‑raporteista näet, kuinka pitkään kesti (päivinä ja interaktioina), että käyttäjistä tuli asiakkaita. (Huomaa, että valitsemasi analyysi-ikkuna vaikuttaa näihin raportteihin.) Saat apua näiden raporttien tulkintaan artikkelista Konversioreittien analysointi.

Monikanavasuppilot-raporttien sijainti

Näin löydät Monikanavasuppilot-raportit:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Siirry näkymääsi
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Konversiot > Monikanavasuppilot.

Raportit sisältävät dataa automaattisesti havaituista kanavista. Jos olet määrittänyt seurannan Google Adsille, myös tämä data näytetään. Lue lisätietoja artikkelista Monikanavasuppiloiden määrittäminen.

Lisätietoa

Jos haluat tietoa siitä, miten kanavat merkitään raporteissa, tutustu artikkeliin Monikanavasuppiloiden kanavat.

Jos haluat varmistaa, että kaikki kanavat sisältyvät Monikanavasuppilot-raportteihin, tutustu artikkeliin Monikanavasuppiloiden käyttöönotto.

Seuraavissa artikkeleissa on lisätietoa raporttien tulkitsemisesta.

• Kanavaosuuksien analysoiminen ‑artikkelissa käydään läpi Avustetut konversiot ‑raportissa käytetyt käsitteet.
  • Konversioreittien analysointi ‑artikkelista saat apua Suosituimmat konversioreitit-, Viive- ja Reitin pituus ‑raporttien tulkitsemiseen.
  • Segmentin konversioreitin data ‑artikkelissa kerrotaan, miten voit eritellä ja analysoida tiettyjä konversioreittien osajoukkoja konversiosegmenttien avulla.
  • Kanavastrategiat‑artikkelissa kerrotaan, miten voit tehostaa markkinointikampanjoitasi konversiosuppiloa koskevien tietojen avulla.

Lisätietoa monikanavasuppiloiden datan keräämisestä ja laskemisesta on artikkelissa Monikanavasuppiloiden data.

Voit tunnistaa ja ratkaista ongelmia monikanavasuppiloiden vianetsintäominaisuudella.