Tietoja monikanavasuppiloista

Analyticsissa konversioista ja verkkokauppatapahtumista hyvitetään viimeistä kampanjaa, hakua tai mainosta, joka ohjasi käyttäjää, kun hän teki konversion. Mutta mikä rooli oli ennen konversiota tapahtuneilla verkkosivustoviittauksilla, hauilla ja mainoksilla? Kuinka kauan aikaa kului käyttäjän alkuperäisen mielenkiinnon heräämisen ja hänen ostoksensa välillä?

Monikanavasuppiloraportit vastaavat näihin ja muihin kysymyksiin näyttämällä, miten markkinointikanavasi (verkkosivustosi liikenteen lähteet) tuovat yhdessä myyntiä ja konversioita.

Monet käyttäjät saattavat esimerkiksi tehdä ostoksen sivustollasi sen jälkeen, kun he ovat hakeneet brändiäsi Googlessa. He ovat kuitenkin saattaneet tutustua brändiisi lukemalla blogia tai hakiessaan tiettyjä tuotteita tai palveluita. Monikanavasuppiloraporteista näet, miten aikaisemmat viittaukset ja haut edistivät myyntiäsi.

Tässä artikkelissa:

Monikanavasuppiloiden videoesittely

Konversioreitit

Monikanavasuppiloraportit luodaan konversioreiteistä eli interaktioketjuista (klikkauksista / kanavien viittauksista), jotka johtivat kuhunkin konversioon ja tapahtumaan. Oletusarvoisesti vain viimeisen 30 päivän vuorovaikutukset sisältyvät konversiopolkuihin, mutta voit muuttaa tätä ajanjaksoa 1 ja 90 päivän välillä kunkin raportin yläosassa olevan Analyysi-ikkuna-valitsimen avulla. Konversioreitin tiedot sisältävät käytännössä kaikkiin digitaalisiin kanaviin liittyvät interaktiot. Kanavia ovat muun muassa seuraavat:

• maksulliset ja maksuttomat haut (kaikissa hakukoneissa, sekä haetut avainsanat)
  • viittaavat sivustot
  • kumppanijäsenet
  • sosiaaliset verkostot
  • sähköpostiuutiskirjeet
  • luomasi muokatut kampanjat, kuten offline-kampanjat, jotka ohjaavat liikennettä vaihtoehtoisiin URL-osoitteisiin.

Lisätietoja näiden kanavien näyttämisestä raporteissa on artikkelissa Tietoja monikanavasuppiloista.

Monikanavasuppiloraporttien sisältö

Kanavat kirjataan raportteihin sen mukaan, mikä niiden rooli on konversiossa: kuinka usein ne avustivat ja/tai tuottivat myyntiä ja konversioita. Avustetut konversiot ‑raportti näyttää kuinka monta myyntiä ja konversiota kukin kanava aloitti, kuinka monessa ne avustivat ja kuinka monta ne saattoivat loppuun, sekä kyseisten konversioiden ja myyntien arvot. Saat apua raportin tulkintaan artikkelista Kanavaosuuksien analysoiminen.

Suosituimmat konversioreitit ‑raportissa näytetään konversioreitit, joita asiakkaasi käyttivät edetessään kohti ostoksen tekemistä. Viive- ja Reitin pituus ‑raportit näyttävät, kuinka pitkään kesti (päivinä ja interaktioina), kunnes käyttäjistä tuli asiakkaita. Saat apua näiden raporttien tulkintaan artikkelista Konversioreittien analysointi.

Monikanavasuppiloraporttien sijainti

Monikanavasuppiloraportit löytyvät seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit
  4. Valitse Konversiot > Monikanavasuppilot.

Raportit sisältävät tiedot automaattisesti havaituista kanavista. Jos olet määrittänyt seurannan AdWordsille, myös nämä tiedot näytetään. Lue lisätietoja artikkelista Monikanavasuppiloiden määrittäminen.

Aiheeseen liittyvät resurssit

Lisätietoa kanavien merkitsemisestä raporteissa on artikkelissa Tietoja monikanavasuppiloista.

Varmista, että kaikki kanavat sisältyvät monikanavamyyntisuppiloiden raportteihin. Lue lisätietoja artikkelista Monikanavamyyntisuppiloiden määrittäminen.

Seuraavissa artikkeleissa on lisätietoja raporttien tulkitsemisesta.

Lue lisää monikanavasuppiloiden tietojen keräämisestä ja laskemisesta artikkelista Monikanavasuppiloiden tiedot.

Monikanavasuppiloiden vianetsinnällä voit tunnistaa ja ratkaista ongelmat.