Tietoja monikanavamyyntisuppiloista

Analyticsissa konversioista ja verkkokauppatapahtumista hyvitetään viimeistä kampanjaa, hakua tai mainosta, joka ohjasi käyttäjää, kun hän teki konversion. Mutta mikä rooli oli ennen konversiota tapahtuneilla verkkosivustoviittauksilla, hauilla ja mainoksilla? Kuinka kauan aikaa kului käyttäjän alkuperäisen mielenkiinnon heräämisen ja hänen ostoksensa välillä?

Monikanavaraportit vastaavat näihin ja muihin kysymyksiin näyttämällä, miten markkinointikanavasi (verkkosivustosi liikenteen lähteet) tuottavat yhdessä myyntiä ja konversioita.

Monet käyttäjät saattavat esimerkiksi tehdä ostoksen sivustollasi sen jälkeen, kun he ovat hakeneet brändiäsi Googlessa. He ovat kuitenkin saattaneet tutustua brändiisi lukemalla blogia tai hakiessaan tiettyjä tuotteita tai palveluita. Monikanava raporteista näet, miten aikaisemmat viittaukset ja haut edistivät myyntiäsi.

Tässä artikkelissa:

Videojohdanto monikanaviin

Konversioreitit

Monikanavaraportit luodaan konversioreiteistä eli interaktioketjuista (klikkauksista/kanavien viittauksista), jotka johtivat kuhunkin konversioon ja tapahtumaan. Tulosreitteihin sisällytetään oletuksena vain tapahtumat viimeisten 30 päivän ajalta, mutta voit asettaa ajanjaksoksi 1–90 päivää kunkin raportin yläosassa olevan Analyysi-ikkuna-valitsimen avulla. Tulosreitin tiedot sisältävät käytännössä kaikkiin digitaalisiin kanaviin liittyvät vuorovaikutukset. Kanavia ovat muun muassa seuraavat:

• maksulliset ja maksuttomat haut (kaikissa hakukoneissa, sekä haetut avainsanat)
  • viittaavat sivustot
  • kumppanijäsenet
  • sosiaaliset verkostot
  • sähköpostiuutiskirjeet
  • luomasi muokatut kampanjat, kuten offline-kampanjat, jotka ohjaavat liikennettä vaihtoehtoisiin URL-osoitteisiin.

Lisätietoja näiden kanavien näyttämisestä raporteissa on artikkelissa Tietoja monikanavamyyntisuppiloista.

Monikanavaraporttien sisältö

Kanavat kirjataan raportteihin sen mukaan, mikä niiden rooli on konversiossa: kuinka usein ne avustivat ja/tai tuottivat myyntiä ja konversioita. Avustetut konversiot -raportti näyttää kuinka monta myyntiä ja konversiota kukin kanava aloitti, kuinka monessa ne avustivat ja kuinka monta ne saattoivat loppuun, sekä kyseisten konversioiden ja myyntien arvot. Saat apua raportin tulkintaan artikkelista Kanavaosuuksien analysoiminen.

Suosituimmat konversioreitit -raportissa näytetään konversioreitit, joita asiakkaasi käyttivät edetessään kohti ostoksen tekemistä. Viive- ja Reitin pituus -raportit näyttävät, kuinka pitkään kesti (päivinä ja interaktioina), kunnes käyttäjistä tuli asiakkaita. Saat apua näiden raporttien tulkintaan artikkelista Konversioreittien analysointi.

Monikanavaraporttien sijainti

Monikanavaraportit löytyvät seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Analytics -tiliisi.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Valitse Raportointi-välilehti.
  4. Valitse Konversiot > Monikanavamyyntisuppilot.

Raportit sisältävät tiedot automaattisesti havaituista kanavista. Jos olet määrittänyt seurannan AdWordsille, myös nämä tiedot näytetään. Lue lisätietoja artikkelista Monikanavamyyntisuppiloiden määrittäminen.

Aiheeseen liittyvät resurssit

Lisätietoa kanavien merkitsemisestä raporteissa on artikkelissa Tietoja monikanavamyyntisuppiloista.

Artikkelin Monikanavamyyntisuppiloiden määrittäminen avulla voit varmistaa, että monikanavamyyntisuppiloiden raporttisi sisältävät kaikki kanavat.

Seuraavissa artikkeleissa on lisätietoja raporttien tulkitsemisesta.

Lisätietoja monikanavamyyntisuppiloiden tietojen keräämisestä ja laskemisesta on kohdassa Monikanavamyyntisuppiloiden tiedot.