Wix: uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om een tag voor uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen. Meer informatie over hoe u uw tag installeert met een websitebouwer of CMS

Voordat u begint

U kunt uw Wix-site kosteloos integreren met Google, maar u moet wel een Premium Wix-site en een gekoppeld domein hebben.

De instructies om de Google-tag in te stellen zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's). Volg de onderstaande instructies voor uw tag.

Als u een tag heeft die begint met AW-

1. Klik in uw Wix-account op het sitedashboard in het linkernavigatievenster op Settings (Instellingen). Als u meerdere sites heeft, selecteert u eerst de site om naar het sitedashboard te gaan.Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u navigeert naar Marketingintegraties op Wix.
  2. Klik onder 'Advanced' (Geavanceerd) op Marketing Integrations (Marketingintegraties).
  3. Klik in het vak 'Google Ads Conversions' (Google Ads-conversies) op Connect (Koppelen).Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Ads koppelt aan Wix.
  4. Klik op Add Google Ads Tag (Google Ads-tag toevoegen).

Als u een tag heeft die begint met G-

1. Klik in uw Wix-account op het sitedashboard in het linkernavigatievenster op Settings (Instellingen). Als u meerdere sites heeft, selecteert u eerst de site om naar het sitedashboard te gaan.Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u navigeert naar Marketingintegraties op Wix.
  2. Klik onder 'Advanced' (Geavanceerd) op Marketing Integrations (Marketingintegraties).Google Analytics koppelen aan de Marketingintegraties in Wix.
  3. Klik in het vak 'Google Analytics' op Connect (Koppelen).Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u Google Analytics koppelt aan Wix.
  4. Klik op Add Google Analytics ID (Google Analytics-ID toevoegen).