Reports

[GA4] Datakompatibilitet

Google Analytics samlar in data från webbplatser och appar som du taggar samt från integreringar (till exempel när du ansluter till Google Ads), manuell dataimport, data som tillhör Google och annat. I den här artikeln beskriver vi varför viss data är inkompatibel med annan data.

Du kan använda avsnittet Kompatibla fält i Dimensions- och mätvärdesutforskaren i GA4 för att ta reda på om vissa dimensioner och mätvärden är kompatibla.

Därför är data inkompatibel

Google Analytics vill se till att din data är korrekt och användbar. Därför kan du inte kombinera vissa dimensioner och mätvärden i följande situationer:

• Dimensionerna och mätvärdena är inte kompatibla med varandra. Analytics lagrar vissa kombinationer av dimensioner och mätvärden separat som inte kan genomsökas tillsammans. Exempelvis kan data, som kampanjkostnad, som hämtas från en Google Ads-integrering inte delas upp utifrån en dimension som Händelsenamn.
  • Dimensioner och mätvärden är inte kompatibla med en visualisering eller teknik. Med Utforskningar kan du använda avancerade tekniker för att utforska din data. Varje teknik använder en unik datamodell som inte fungerar med alla dimensioner och mätvärden. Exempelvis stöder sökvägstekniken bara mätvärdena Användare och Antal händelser.

Du kan inte heller kombinera särskilda dimensioner och mätvärden av andra kompatibilitetsskäl som styrs av Analytics. Du kanske till exempel använder dimensioner av typen Demografi och intressen i kombination med särskilda fält för användargenererat innehåll eller anpassade dimensioner som inte längre är kompatibla.

Inkompatibilitet i Analytics

I Analytics sker minst ett av följande när dimensioner och mätvärden inte är kompatibla:

• Dimensioner och mätvärden visas nedtonade så att du inte kan välja dem. Detta händer i Utforskningar om du försöker lägga till dimensionen eller mätvärdet i utforskningen.
    Exempel på nedtonade dimensioner
  • Det visas en tom rapport eller utforskning med texten ”Det finns ingen tillgänglig data” eller ”Det finns ingen data för denna kombination av segment, värden, filter och datumintervall” eller varningen Inkompatibel begäran.
    An example of the "No data available" text in a report