Reports

[GA4] Datakompatibilitet

Google Analytics samler inn data blant annet fra nettstedene og mobilappene du tagger, integreringer som er etablert (f.eks. tilknytning til Google Ads), manuelle dataimporteringer og data som eies av Google. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor visse data er inkompatible med andre data.

Du kan bruke de kompatible feltene i GA4-utforskeren for dimensjoner og beregninger til å bekrefte om visse dimensjoner og beregninger er kompatible.

Grunner til at data er inkompatible

Google Analytics ønsker å sikre at dataene dine er nøyaktige og nyttige. Derfor kan du ikke kombinere visse dimensjoner og beregninger hvis et av disse utsagnene er sanne:

• Dimensjonene og beregningene er ikke kompatible med hverandre. I Analytics lagres enkelte kombinasjoner av dimensjoner og beregninger hver for seg, og det er ikke mulig å søke i dem samtidig. Data fra en Google Ads-integrering, for eksempel kampanjekostnader, kan for eksempel ikke deles inn i dimensjoner som hendelsesnavn.
  • Dimensjonene og beregningene er ikke kompatible med en teknikk eller visualisering. I Utforskninger får du tilgang til avanserte teknikker for å utforske dataene dine. Det brukes en unik datamodell i de enkelte teknikkene, og disse fungerer ikke sammen med alle dimensjoner og beregninger. I baneteknikken støttes for eksempel bare Bruker- og Antall hendelser-beregningen.

Du kan heller ikke kombinere visse dimensjoner og beregninger av andre kompatibilitetsårsaker angitt av Analytics. Det kan for eksempel være at du bruker de demografi- og interessebaserte dimensjonene i kombinasjon med visse felt for brukergenerert innhold eller egendefinerte dimensjoner som ikke lenger er kompatible.

Inkompatibilitet i Analytics

Analytics utfører minst én av handlingene nedenfor når dimensjoner og beregninger ikke er kompatible:

• Analytics nedtoner dimensjonene og beregningene slik at du ikke kan velge dem. I utforskninger skjer dette hvis du prøver å legge til dimensjonen eller beregningen i den aktuelle utforskningen.
    Et eksempel på nedtonede dimensjoner
  • Analytics viser en tom rapport eller en utforskning med teksten «Ingen tilgjengelige data», teksten «Det finnes ingen data for denne kombinasjonen av segmenter, verdier, filtre og datoperioder» eller advarselen «Inkompatibel forespørsel».
    An example of the "No data available" text in a report