Reports

[GA4] Compatibiliteit van gegevens

Google Analytics verzamelt gegevens van de websites en mobiele apps die u tagt, gegevens van onder meer integraties (bijv. koppeling met Google Ads) en handmatige gegevensimports en gegevens die eigendom zijn van Google. In dit artikel wordt beschreven waarom bepaalde gegevens niet werken met andere gegevens.

U kunt het gedeelte Geschikte velden van de Verkenner voor dimensies en statistieken van GA4 gebruiken om na te gaan of bepaalde dimensies en statistieken geschikt zijn.

Waarom gegevens niet met elkaar werken

Google Analytics wil u nauwkeurige, nuttige gegevens bieden. Daarom kunt u in de volgende gevallen bepaalde dimensies en statistieken niet combineren:

• De dimensies en statistieken werken niet met elkaar. Analytics slaat sommige combinaties van dimensies en statistieken afzonderlijk op waarvoor geen gezamenlijke query kan worden uitgevoerd. Gegevens van een Google Ads-integratie bijvoorbeeld, zoals campagnekosten, kunnen niet worden onderverdeeld in een dimensie zoals Gebeurtenisnaam.
  • De dimensies en statistieken werken niet met een visualisatie of techniek. Verkenningen biedt u toegang tot geavanceerde technieken om uw gegevens te verkennen. Elke techniek maakt gebruik van een uniek gegevensmodel dat niet werkt met elke dimensie en statistiek. De padtechniek ondersteunt bijvoorbeeld alleen de statistieken Gebruiker en Aantal gebeurtenissen.

Bovendien kunt u bepaalde dimensies en statistieken niet combineren om andere, door Analytics ingestelde compatibiliteitsredenen. Voorbeeld: U heeft demografieën en interesses gecombineerd met bepaalde velden met content van websitegebruikers of met aangepaste dimensies die niet meer hiermee werken.

Incompatibiliteit in Analytics

Als dimensies en statistieken niet met elkaar werken, neem Analytics minimaal een van de volgende maatregelen:

• Analytics geeft de dimensies en statistieken grijs weer, zodat u ze niet kunt selecteren. Dit gebeurt in Verkenningen als u probeert de dimensie of statistiek aan de verkenning toe te voegen.
    Een voorbeeld van grijs weergegeven dimensies
  • Analytics toont een leeg rapport of een lege verkenning met de tekst 'Geen gegevens beschikbaar', de tekst 'Geen gegevens voor deze combinatie van segmenten, waarden, filters en periode' of de waarschuwing Niet-uitvoerbaar verzoek.
    An example of the "No data available" text in a report