Reports

[GA4] Datan yhteensopivuus

Google Analytics kerää dataa esimerkiksi taggaamistasi verkkosivustoista ja mobiilisovelluksista sekä integroinneista (esim. Google Ads), manuaalisesta datan tuonnista ja Googlen omistamasta datasta. Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi tietty data ei ole yhteensopivaa muun datan kanssa.

Voit tarkistaa GA4 Dimensions & Metrics Explorer ‐työkalun Compatible Fields ‑kohdasta, ovatko tietyt ulottuvuudet ja mittarit yhteensopivia.

Miksi data ei ole yhteensopivaa?

Google Analytics haluaa varmistaa, että datasi on tarkkaa ja hyödyllistä. Siksi et voi yhdistää tiettyjä ulottuvuuksia ja mittareita seuraavissa tilanteissa:

• Ulottuvuudet ja mittarit eivät ole yhteensopivia keskenään. Analytics tallentaa erikseen tiettyjä ulottuvuuksien ja mittareiden yhdistelmiä, joista ei voi tehdä kyselyjä yhdessä. Esimerkiksi Google Ads ‐integroinnista peräisin olevaa dataa (kuten kampanjakuluja) ei voi eritellä Tapahtuman nimi ‐ulottuvuuden mukaan.
  • Ulottuvuudet ja mittarit eivät ole yhteensopivia visualisoinnin tai tekniikan kanssa. Kartoituksissa voit tutkia dataasi kätevillä tekniikoilla. Jokainen tekniikka käyttää tietynlaista datamallia, joka ei toimi kaikkien ulottuvuuksien ja mittareiden kanssa. Esimerkiksi reittitekniikka tukee vain Käyttäjä- ja Tapahtumien määrä ‐mittareita.

Lisäksi joidenkin ulottuvuuksien ja mittareiden yhdistäminen ei ole mahdollista muista Analyticsiin liittyvistä yhteensopivuussyistä. Olet esimerkiksi saattanut käyttää Demografiset tiedot ja kiinnostuksen kohteet ‐ulottuvuuksia yhdistettynä tiettyihin käyttäjien luoman sisällön kenttiin tai omiin ulottuvuuksiin, jotka eivät enää ole yhteensopivia.

Yhteensopimattomuus Analyticsissa

Jos ulottuvuudet ja mittarit eivät ole yhteensopivia, se johtaa Analyticsissa vähintään yhteen seuraavista asioista:

• Ulottuvuudet ja mittarit näkyvät Analyticsissa himmennettyinä, jolloin et voi valita niitä. Näin käy kartoituksessa, kun yrität lisätä siihen ulottuvuutta tai mittaria.
    Esimerkki himmennetyistä ulottuvuuksista
  • Näet Analyticsissa tyhjän raportin tai kartoituksen, jossa on teksti "Dataa ei ole saatavilla" tai "Tälle segmenttien, arvojen, suodattimien ja aikavälin yhdistelmälle ei ole dataa" tai varoitus Yhteensopimaton pyyntö.
    An example of the "No data available" text in a report