[GA4] Gegevensverzameling

Inzicht krijgen in wat Analytics via de standaardimplementatie verzamelt

Google Analytics verzamelt via de standaardimplementatie de volgende gegevens:

• Aantal gebruikers
  • Sessiestatistieken
  • Geschatte geolocatie
  • Browser- en apparaatgegevens

Bekijk een volledige lijst van de standaard gebeurtenissen en gebruikersproperty's die Google Analytics verzamelt.

Analytics verzamelt ook gebeurtenissen voor verbeterde meting (als deze optie is aangezet) uit webgegevensstreams en in-app-aankopen uit app-gegevensstreams.

ID's voor websites

Google Analytics slaat in een first-party cookie met de naam _ga een client-ID op om op uw website unieke gebruikers en hun sessies te onderscheiden. Analytics slaat geen client-ID op als opslag van gegevens voor analyse via de toestemmingsmodus is uitgezet.

ID's voor mobiele apparaten

De Google Analytics voor Firebase-SDK maakt automatisch een app-instantie-ID en wijst deze toe aan elke instantie van uw app. Analytics gebruikt deze ID om unieke installaties van uw app te onderscheiden en gebruikersstatistieken te berekenen. Bekijk meer informatie over de app-instantie-ID.

De SDK verzamelt standaard ID's voor mobiele apparaten (bijvoorbeeld de Android-advertentie-ID en de advertentie-ID voor iOS) en gebruikt technologieën die vergelijkbaar zijn met cookies.

In iOS verzamelt de SDK de advertentie-ID (IDFA) als deze beschikbaar is. De IDFA is alleen beschikbaar als de ontwikkelaar de AdSupport.framework-bibliotheek koppelt en in iOS 14.5 of hoger gebruikerstoestemming krijgt via het App Tracking Transparency-framework. Als de advertentie-ID niet beschikbaar is, verzamelt de SDK de leveranciers-ID. Als de advertentie-ID beschikbaar komt nadat de leveranciers-ID is doorgegeven, stopt de SDK met het verzamelen van de leveranciers-ID.

In Android verzamelt de SDK standaard de advertentie-ID. De advertentie-ID is alleen beschikbaar als de ontwikkelaar het recht com.google.android.gms.permission.AD_ID toevoegt aan het manifestbestand van de SDK. Voor de verzameling van de advertentie-ID omvat de SDK het recht com.google.android.gms.permission.AD_ID in het manifest van de SDK. Dit wordt dat automatisch samengevoegd in het app-manifest van de Android-buildtools. De advertentie-ID wordt verwijderd als een gebruiker zich in de Android-instellingen afmeldt voor personalisatie via de advertentie-ID. Bij elke poging om de ID op te vragen, krijgt de gebruiker een tekenreeks met nullen in plaats van de ID. Bekijk Advertentie-ID in de Help van de Play Console voor meer informatie over de declaratie voor AD_ID-rechten.