[GA4] Datan kerääminen

Mitä Analytics kerää oletustoteutuksella

Google Analytics kerää oletustoteutuksella seuraavat tiedot:

• Käyttäjien määrä
  • Istunnon tilastot
  • Arvioitu maantieteellinen sijainti
  • Selaimen ja laitteen tiedot

Katso luettelo kaikista tapahtumista ja käyttäjän ominaisuuksista, joita Google Analytics kerää oletuksena.

Lisäksi Analytics kerää tehostetun mittauksen tapahtumia (jos ne ovat käytössä) sivustodatastriimeistä ja sovelluksen sisäisiä ostoksia sovellusdatastriimeistä.

Verkkosivustojen tunnisteet

Google Analytics tallentaa asiakastunnuksen ensimmäisen osapuolen evästeeseen (_ga) ja erottaa sen avulla yksittäiset käyttäjät ja heidän istuntonsa verkkosivustollasi. Analytics ei tallenna asiakastunnusta, jos analytiikan tallennus on poistettu käytöstä suostumustilan kautta.

Mobiililaitteiden tunnisteet

Google Analytics for Firebase SDK luo ja määrittää sovelluksesi jokaiselle esiintymälle automaattisesti sovellustapaustunnisteen. Analytics käyttää tunnusta sovelluksesi yksittäisten asennusten tunnistamiseen ja käyttäjämittarien laskemiseen. Lue lisää sovellustapaustunnisteesta.

SDK voi kerätä mobiililaitteiden tunnisteita (esim. Androidin ja iOS:n mainostunnukset) ja käyttää evästeiden kaltaisia teknologioita.

IOS:ssä SDK kerää mainostunnuksen (IDFA) vain, jos se on saatavilla. Tätä varten kehittäjän on luotava linkki AdSupport.framework-kirjastoon. Lisäksi iOS 14.5:ssä ja sitä uudemmissa versioissa on saatava käyttäjän valtuutus App Tracking Transparency ‐kehyksestä. Jos mainostunnus ei ole saatavana, SDK kerää toimittajatunnuksen. Jos mainostunnus tulee saataville toimittajatunnuksen raportoinnin jälkeen, toimittajatunnusta ei enää kerätä.

Androidissa SDK kerää mainostunnuksen oletuksena. Jotta mainostunnus olisi saatavilla, kehittäjän on lisättävä SDK:n manifestitiedostoon com.google.android.gms.permission.AD_ID-lupa. Kerätäkseen mainostunnuksen SDK lisää com.google.android.gms.permission.AD_ID-luvan SDK:n manifestiin, jonka Android-koontityökalut yhdistävät sovelluksen manifestiin automaattisesti. Mainostunnus poistetaan, kun käyttäjä poistaa mainostunnukseen perustuvan personoinnin käytöstä Android-asetuksista. Jos tunnusta yritetään hakea, käyttäjä näkee tunnuksen sijaan nollista koostuvan merkkijonon. Lisätietoa AD_ID-lupaselvityksestä on Play Consolen ohjekeskuksen artikkelissa Mainostunnus.