Den här artikeln handlar om Universal Analytics-egendomar som upphör att bearbeta data den 1 juli 2023 (den 1 juli 2024 för Analytics 360-egendomar). Börja använda en Google Analytics 4-egendom om du inte redan har gjort det.

Universal Analytics fasas ut

Senast uppdaterat 27 oktober 2022. Kom tillbaka till den här sidan under de kommande veckorna för att se den senaste informationen.

Google Analytics 4 är vår nästa generations mätningslösning och ersätter Universal Analytics. Från och med den 1 juli 2023 slutar Universal Analytics-egendomar att behandla nya träffar. Om du fortfarande använder Universal Analytics rekommenderar vi att du gör dig redo för att börja använda Google Analytics 4.

Förstå vad som kommer att hända

• Du kan fortsätta att använda och samla in ny data i dina Universal Analytics-egendomar till och med den 1 juli 2023.
  • Efter den 1 juli 2023 kan du komma åt tidigare bearbetad data i din Universal Analytics-egendom i minst sex månader. Vi vet att din data är viktig för dig, och därför uppmanar vi dig att exportera dina tidigare rapporter under den här tiden.
  • Om du inte redan har skapat en ny Google Analytics 4-egendom före början av 2023 skapar konfigurationsassistenten en åt dig. Denna nya Google Analytics 4-egendom kommer att ha ungefär samma grundfunktioner som du har i motsvarande Universal Analytics-egendom, t.ex. mål/konverteringar och Google Ads-länkar. Du kan välja bort detta direkt i konfigurationsassistenten eller i aviseringsbannern som snart visas.
  • Vi återkommer under de närmaste månaderna med ett datum när befintliga Universal Analytics-egendomar inte längre kommer att vara tillgängliga. Efter detta datum kan du varken se dina Universal Analytics-rapporter i Analytics-gränssnittet eller få åtkomst till din Universal Analytics-data via API:et.
 360 Universal Analytics-egendomar får ett tillfälligt bearbetningsuppskov till 1 juli 2024.

Kontrollera om din Google Analytics-egendom påverkas

• Om du skapade din egendom före den 14 oktober 2020 använder du troligen en Universal Analytics-egendom.
  • Om du skapade egendomen efter den 14 oktober 2020 använder du troligen en Google Analytics 4-egendom och i så fall behöver du inte göra något.
Är du fortfarande inte säker? Kontrollera vilken typ av egendom du använder

Slutför nästa steg

Vi rekommenderar att du byter till Google Analytics 4 så snart som möjligt. På så sätt kan du bygga upp tidigare data som du behöver och den användning som krävs i den nya upplevelsen, vilket förbereder dig för kontinuitet när Universal Analytics inte längre är tillgängligt.

Frågor

Utöka allt Komprimera alla Hur exporterar jag data från min Universal Analytics-egendom?

Det finns för närvarande flera sätt att exportera data från din Universal Analytics-egendom.

Vi planerar att ge mer vägledning i dataexport när vi närmar oss datumet då Universal Analytics inte längre är tillgängligt.

Om din Universal Analytics-egendom är länkad till ditt Google Ads-konto påverkas inte Google Ads-kontot. Om din Universal Analytics-egendom och dina Google Ads-konton är länkade slutar Universal Analytics-data dock att överföras till Google Ads efter den 1 juli 2023. (1 oktober 2023 för Analytics 360-egendomar.) Detta kan påverka dina Google Ads-kampanjer om du

• lägger bud på importerade Universal Analytics-mål eller e-handelstransaktioner
  • använder en Universal Analytics-målgrupp i dina kampanjer
  • importerar webbplatsstatistik från Universal Analytics.

Vi föreslår att du migrerar Universal Analytics-egendomens Google Ads-länkar till Google Analytics 4-egendomen. Därefter bör du importera Google Analytics 4-konverteringar (för budgivning) och/eller lägga till Google Analytics 4-målgrupper i en kampanj eller annonsgrupp (för remarketing).

Kontakta en Google Ads-säljare om du har frågor om hur denna ändring kan påverka dina Google Ads-kampanjer.

När försvinner min Universal Analytics-egendom?

Vi återkommer under de närmaste månaderna med ett datum när befintliga Universal Analytics-egendomar inte längre kommer att vara tillgängliga. Du kan se datumet i själva Analytics, i den här artikeln och i hjälpcentret. Du får dessutom e-post med mer information när vi närmar oss datumet då Universal Analytics inte längre är tillgängligt.